Vrijdag Fandag: Ford Focus RS

Vrijdag-Fandag-Ford-Focus-RS

De komende weken geven we wederom het woord aan een eigenaar en zijn dierbaarste bezit. Blijkbaar is de Focus RS een geliefkoosd automobiel voor de Autofanners. Vorig seizoen kwam er ook al eentje voorbij, nu is het de beurt aan de Hulk.

Naam: Stein Menheere
Leeftijd: 27 jaar
Wagen: Ford Focus RS
Eigenaar sinds: 2012
Vorige wagens: Ford Focus Duval 1.8 TDCI

Het verhaal

Geschiedenis
Het begon allemaal in 2008. Mijn vader werkt als testpiloot voor Ford in Lommel en zei toen al lachend: 'begin al maar wat te sparen voor een nieuwe auto'. Hierdoor wist ik al dat er iets speciaals op komst was en dat het geen dagdagelijkse auto was die uren en uren over het testparcours van Ford reed. Natuurlijk was ik zo benieuwd naar wat het ging zijn en wou er alles van weten maar door een soort van beroepsgeheim zat ik nog met de meeste vragen onbeantwoord. Na een aantal maanden later had ik toch genoeg info om te weten dat dit men nieuwe auto wel eens zou kunnen zijn. Een jaar later (2009) reden de eerste RS'en van de band, geweldig! Ik was meteen verkocht door nog maar enkel de foto's te zien. En dan zwijg ik nog over over die keren dat er mij één passeerde op de weg. Hij zag er zo breed, brutaal en rally-achtig uit. Ook het geluid was gewoon fenomenaal. Mijn ogen en oren konden niet ver genoeg open, wat een beest! Ik moest en zou de Focus RS hebben!

Vrijdag-Fandag-Ford-Focus-RS

Mijn vorige wagen was ook een Ford, ben er zeer tevreden over geweest waardoor het vertrouwen er wel was om bij Ford te blijven. Helaas, na te weten te komen dat het bijna niet betaalbaar was doordat de verzekering op mijn naam stond ging de droom al in rook op. Toen reed ik met een sportieve Focus Duval die nieuw was aangekocht in 2003. De eerste 2 jaar als beginnende bestuurde koste mij dit grapje 6000€ aan een omnium verzekering voor een torretje met 100 pk. Iets dat ik nooit zal vergeten… Na 5 jaar ervaring op de baan was de RS nog steeds niet te betalen. Een tijd later kwam er een nieuwe wet die ervoor zorgde dat 26+ bestuurders een serieuze korting krijgen op verzekeringen + dat de taksen omlaag zouden gaan voor auto's met meerdere pk's. Dit was voor mij meer dan genoeg om weer op zoek te gaan naar mijn droom!

Het ergste was dat de auto niet meer nieuw van de band rolde en ik op zoek moest gaan naar een perfecte tweedehands wagen. Niet simpel voor mij want ben zeer kieskeurig en veeleisend, voor het minste krasje of blutsje blijft de wagen gewoon staan. Ook had ik uitgemaakt dat het de Ultimate Green moest zijn wat de kansen aanzienlijk kleiner maakten. Toch na een half jaar op zoek te gaan en na drietal RS'en te gaan bekijken kwam de 4de er sterk bovenuit. Volledig naar mijn wensen + dat het een Ford dealer was zodat ik een jaar garantie heb en mijn huidige auto ook nog kon inleveren. Na nog eens samen met mijn vader te gaan kijken en testrijden was de keuze snel gemaakt. De papieren waren de volgende dag in orde en na jaren had ik eindelijk mijn eigen Ford Focus RS!

Vrijdag-Fandag-Ford-Focus-RS

Wat zou je anders aanpakken?
De auto veel sneller kopen en blijven aandringen bij de ouders om een verzekering op hun naam te krijgen... ;-)

Waar krijg je een glimlach van?
Telkens bij het vloeren van het gaspedaal en de snelheid naar boven gaat. De auto blijft snel aanvoelen omdat ik voor het werk dagelijks met een bestelwagen op de baan zit. Standaard heeft de RS al een mooi geluid maar door de update en een volledige 3" milltek uitlaat is dit nog veel mooier geworden. Hij brult, knalt , ploft, fluit,.. al wat je maar wil horen.

Waar word je humeurig van?
Tot nu toe nog niets al zijn de tankbeurten niet even prettig. Als er dan toch één puntje van kritiek moet zijn, er is geen reservewiel in de RS.

Kostenplaatje
Wagen rijdend 32.500 euro incl. inschrijving & taks.
Kostprijs upgrades: 6.000 euro

Hamer & beitel
Stage2+ Update: van 305pk naar 392pk van 440NM naar 603NM

Waarom een Ford Focus RS?
De RS is er eentje voor mensen die houden van een snelle, lichte, speelse en brutale auto.

Vrijdag-Fandag-Ford-Focus-RS

Blijver of afschrijver
Blijver!! Moest er toch iets anders komen, dan zal de RS ergens in de garage aan de ketting gelegd worden.

Gegevens

Huidige kilometerstand: 31.000 km
Leeftijd wagen: Bouwjaar 2010
Motor: 2.5 vijfcilinder 20v Turbo
Overbrenging: Zesbak manueel
Topsnelheid: 285 km/u
0 tot 100km/u: standaard 5,9 seconden
Vermogen: 392 pk
Koppel: 603 Nm
Aandrijving: voorwielaandrijving
Gewicht: 1.468 kg
Gemiddeld verbruik: 12 l/100km
Rijtaks: 580 euro
CO2-uitstoot: 225 g/km

Heb je zelf ook een wagen die je graag wil tonen aan andere Autofans? Aarzel niet en stuur een bericht via onze contactpagina met vermelding "Vrijdag Fandag" en "jouw type wagen".

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Gert-Jan 13:42
afbeelding van Gert-Jan

super! schoon machien!

Kevin 19:50
afbeelding van Kevin

Echt heerlijk :o Jaloers!

William 16:12
afbeelding van William

603Nm enkel op de voorwielen, dus om de 7.500 km nieuwe banden?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws