Honda e na amper 3 jaar op pensioen

Honda e europa verkoop

Honda's eerste stappen in het moderne EV-land laten zonder twijfel een slecht smaak na. Want de e flopt zo hard aan de kassa, dat het Japanse merk al na drie jaar de Europese stekker trekt uit het guitige compacte elektrokarretje.

Een elektrische auto die op papier over alle capaciteiten beschikte maar toch knijterhard flopte. Dat zal voor eeuwig de beschrijving zijn van de Honda e, de retrotastische compacte EV die in 2020 het levenslicht zag. Hoewel hij de looks, het interieur en de aandrijflijn had, werd hij genekt door een schabouwelijke range en een torenhoog prijskaartje. Waardoor Honda nu een pijnlijke beslissing heeft genomen.

Adieu, Honda e

Het is namelijk over-en-out voor de e in Europa. Niet in het minst omdat de Japanner met zijn prijs van zo'n 34.000 tot 37.000 euro nog onmogelijk kan concurreren met de stortvloed aan nieuwe EV's. Want voor dat geld koop je EV's die een stuk ruimer zijn (denk MG 4 of BYD Dolphin) en een stuk verder geraken dan de realistische 150 km van de e (denk Mini Cooper E).

Honda e europa verkoop

Of we droevig zijn dat de e nu al op pensioen mag? Ergens wel, want het was een auto die het in zich had om het straatbeeld danig op te fleuren. Alleen was de verkoop zo minimaal, dat de kans groot is dat je de voorbije jaren nog nooit een Honda e in het straatbeeld heb gezien. Honda wil nu revanche nemen met de e:Ny1... een elektrische crossover.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 09:24
afbeelding van this

Ik heb er op 1 dag eens 3 verschillende gezien op de wegen. Het is wel nog een gek zicht, want ondanks het design is dat helemaal geen zo'n kleine auto. Die auto torent heel hoog uit, wellicht omdat de hele bodem vol met batterijen zit en de rest dus omhoog geschoven is.
Maar wel een leuk zicht om te zien.
Jammer dat die prijs zo absurd hoog lag, anders had dit zeker een verkoopskanon kunnen zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws