Vlijmscherp concept: Peugeot EX1

We wisten wel dat Peugeot nog wat extra zou doen voor het autosalon in hun achtertuin. We wisten niét dat ze met een sportwagen-concept zouden komen. De elektrische wagen kan zich meten met de meeste supercars. Twee elektromotoren zorgen voor een totaal van 340 pk, overgebracht op de vier wielen.

De monocoque body werd gemaakt uit koolstofvezel met honingraatstructuur om de sterkte te garanderen. Dat hij eruit ziet als je scheerapparaat komt door zijn opmerkelijke afmetingen. De wagen is 1,77m breed en slechts 90 cm hoog. De deuren openen omgekeerd en bestuurder en eventueel passagier kunnen plaatsnemen in kuipstoelen. Het lage gewicht en de ideale verdeling ervan, de stroomlijn, het koppel (240 Nm) en het grote vermogen van de twee elektromotoren moeten voor stevige prestaties gaan zorgen. Volgens Peugeot overstijgen de krachten bij acceleratie de 1G. Meer info over een dikke week, vanop de beursvloer.

Vlijmscherp concept: Peugeot EX1

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kenny 08:05
afbeelding van Kenny

Een beetje Batmobile-achtig :-) Wel mooi afgelijnd.

Quin 11:56
afbeelding van Quin

Die positionering van de twee achterste wielen snap ik niet meteen. Had veel mooier kunnen zijn met normaal geplaatste achterwielen, want voorkant is zeker niet mis

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws