Smart onthult de Forspeed concept

Tijdens de eerste week van 2011 toonden we jullie de gelekte foto's van de Speedster concept. Mercedes heeft sindsdien niet stilgezeten, want nu presenteert het merk de Forspeed concept car. We verwachten dan ook dat het wagentje aan het grote publiek zal worden voorgesteld op het autosalon van Genève, dat over een dikke week haar deuren opent.

Deze elektrische roadster doet qua design sterk denken aan de Crossblade (2002). We denken dat het design van de Forspeed Concept een voorbode is van dat van de toekomstige fortwo en zelfs van een nieuwe forfour. Steffen Kohl, hoofd van design bij Mercedes, zei ook dat de look van het interieur van de Forspeed zeker zal terug te vinden zijn in toekomstige Smart modellen.

Smart Forspeed concept

Onder de kap - onder de kofferbodem zoals bij alle Smarts - van de Forspeed concept vinden we een 40pk sterke elektromotor terug. Rijbereik zou zo'n 135km bedragen, wat moet volstaan voor alledaagse verplaatsingen. De topsnelheid ligt op 120km/h, waardoor autostrade verkeer niet echt aan te raden zal zijn.

Het design van Forspeed concept is bijzonder fris maar de basiskenmerken van een echte Smart kunnen we nog zeker terugvinden. Het exterieur laat zich kenmerken door een grille met honingraatmotief en LED koplampen. In het windscherm zitten zonnecellen die energie leveren aan elektrisch systeem van de wagen. Het interieur van de Forspeed is minimalistisch opgevat, maar wel voorzien van knappe materialen. We zien aluminium en donker bruin leder gecombineerd met groene lederen accenten.

Naast de Forspeed zullen er op de stand van Smart op het autosalon van Genève ook een elektrische scooter en een fiets  (?) staan. We verwachten de volgende generatie Smart fortwo tegen 2013. Een opvolger voor de Forfour komt volgens de geruchten in 2014 op de markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws