Demo in Ferrari FF: Zo werkt Apple CarPlay (video)

Demo video: Zo werkt de Apple CarPlay

Op het autosalon van Genève was Apple zo vriendelijk ons het CarPlay systeem uit te leggen in de Ferrari FF. Hoe makkelijk en gebruiksvriendelijk het systeem is ondervind je zelf in onze video.

Niet alleen Volvo en Mercedes pakken in Genève uit met CarPlay, ook Ferrari pronkt ermee. En in tegenstelling tot het Zweedse en Duitse merk kan je CarPlay vanaf vandaag bestellen in je Ferrari. Bij Volvo is dat ten vroegste einde dit jaar wanneer ze hun nieuwe generatie XC90 tonen. Later zullen ook BMW, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki en Toyota het infotainmentsysteem aanbieden in hun wagens.

Siri, call John Appleseed.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
cliff haerden 12:54
afbeelding van cliff haerden

Letterlijk alles wat ik hier zie doet mijn toyota systeem van JBL ook ... i'm not impressed.

Techno Patat 13:06
afbeelding van Techno Patat

Nice!

Carlos 18:34
afbeelding van Carlos

Leuk.

Kenny 21:00
afbeelding van Kenny

Nice systeem. Vooral van Siri viel m'n onderkaak even open.
Enkel jammer dat het systeem maar matig is ingebouwd in de console. Voor een Ferrari heeft het een te hoog aftermarket-gevoel.

Techno Patat 21:19
afbeelding van Techno Patat

En een beetje vertraging erop ook. Siri is niet uitzonderlijk meer, Samsung's S-voice werkt gelijkaardig. Wat ik vooral goed vind is dat dit weer een begin is! Want net als bij smartphone's en tablets is het goed dat Apple hun bekendheid er achter zet!

Ik heb vorig jaar nu een Pioneer geplaatst met een waarde van een grote 1.000€! Onlangs hielp ik iemand zijn Pioneer van 6!! jaar oud verplaatsen van de ene naar de andere auto. En mijn mond viel open van het feit dat de mijne maar marginaal 'nieuwer' was... Alles evolueert heel snel, maar infotainment blijft in 80% van de auto's toch achter imo...

Yannick 13:33
afbeelding van Yannick

Ik heb een Pioneer F20bt gehad in mijn mazda. die was toen ook gloednieuw en dan op korte tijd kwam er de F30 en F40 na en die konden echt zo goed als niets méér. Moet wel zeggen dat die navigatie beter is dan mijn gedateerde iDrive nu :-p Jammer dat upgraden naar de nieuwe iDrive dik 1500 euro kost :-(

Kenny 06:35
afbeelding van Kenny

Idd, het is een begin!
Infotainment in de wagens is inderdaad iets wat niet zo snel vernieuwd, maar toch erg snel verouderd. Ik denk wel dat dit iets is wat de grote producenten (Google, Apple & MS) altijd achter de hand hebben gehouden als een extraatje.

Er zijn echter wel enkele grote struikelblokken om zoiets te ontwikkelen. Denk ik.
Bv, de lifecycle van een mobiel OS is tegenwoordig pakweg 18 maanden. Van een auto wordt verwacht dat die toch iets langer zal meegaan. Hoe ga je je systeem gedurende heel die tijd zo goed mogelijk up to date houden? Daarvoor moet WiFi al eerst goed geïntegreerd zijn in de auto-industrie (updates, ...). En zo is er nog wel wat...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws