De mooiste? BMW F10 M5 vs E60 M5

Deze week stelde BMW haar nieuwe BMW M5 voor, zij het onder het mom van een concept. De meningen zijn verdeeld, al helemaal in vergelijking met de vorige generatie M5. Nu zijn wij benieuwd wat de gemiddelde Autofans-lezer er van vindt. Aan jullie het woord...

BMW M5 F10 2011 vs E60 M5
BMW M5 F10 2011 vs E60 M5
BMW M5 F10 2011 vs E60 M5

Via 5post.com

Laatst gepubliceerd

Reacties (22)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 16:04
afbeelding van Anonieme gebruiker

Lelijk zo als altijd

Pieter Aertgeerts 16:08
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ik vind hem er een stuk beter op geworden. Zo vind ik, zoals Niels zei, de sidevents een stuk mooier in het geheel passen. Zeker de lijn langszij komt niet alleen duidelijker voor in de F10, hij krijgt ook een start en einde tussen de vent en achterlichten.

Verder vind ik de gespierde motorkap nog steeds een troef van deze generatie. Het maakt hem een stuk agressiever en sportiever. Eveneens de bumper vooraan is een stuk 'dikker'. Zeker de luchtinlaten vind ik verbeterd. Hetzelfde geldt voor de achterzijde. Die vind ik ook, dit keer door de achterlichten, een stuk agressiever uit zien, iets wat hoort in een M variant van BMW. Aldus mijn mening ;)

Nuvolari 16:15
afbeelding van Nuvolari

de nieuwe is mooier!

Yannick Degroeve 16:55
afbeelding van Yannick Degroeve

ik vond de vorige echt knap daar het echt een wolf in schapenkleren is.
deze is té bombastisch, te veel zoals de andere bmw's. Al is het nog steeds een zeer dikke slee die ik maar al te graag wil testen!

M. Wang 17:58
afbeelding van M. Wang

E60.

Yvesw 19:35
afbeelding van Yvesw

E60 uiteraard... Het nieuwe design van BMW kan me niet echt meer bekoren... En de zijkant van de nieuwe is niet gebalanceerd, in het zij-aanzicht lopen zowel voor als achterbumper te recht naar beneden (met te weinig details) waardoor het een te "hangend" uiterlijk geeft.
Ze hebben gewoon alle detailstructuren van de oude een paar procent verminderd waardoor het een meer ja... "Legoblok" uiterlijk krijgt.
+Nog eens het gemis van een gepijnigde V10...

De vents zijn bij de nieuwe daarentegen wel heel mooi verwerkt in het geheel.

LeviV 21:10
afbeelding van LeviV

De voorkant van de e60 en de achterkant van de f10 zou ideaal zijn...

Kenny 01:18
afbeelding van Kenny

@ LeviV, aan jou om een render te maken :-)
OT: een moeilijke keuze. Ik vind de vorige generatie heel geslaagd juist vanwege het Bangle-design. Dat was echt onderscheidend. De F10 is dan weer een stuk beter (lees gedetailleerder) afgewerkt, bv. te zien aan de sidevents met geïntegreerde pinkers.

Qua snuit en kont: in de F10 lijken de bumpers beter over te vloeien in het geheel, bij de vorige is dat minder. En die motorkap met de groeven is heel geslaagd!

Voor de rest weer een prachtige creatie. Geen evolutie van de vorige, maar iets compleet nieuws, en zo hoort het.

Al zal ik de V10 wel missen, RIP :-)

Techno Patat 14:09
afbeelding van Techno Patat

Ik zou hier een heel tekstje willen plaatsen, maar m'n goede vriend Yvesw heeft precies gezegd wat er te zeggen valt...

Dus zeg ik het zo:

mooier --> e60, veel meer karakter, en wss ook veel beter geluid (R.I.P. 5.0 v10!!)

Kopen --> f10, ik vind het namelijk verschrikkelijk jammer dat een e60 520 met m-pakket er precies hetzelfde uitziet langs voor! Er is geen duidelijk verschil op het eerste zicht... En ik wil wel een sleeper, maar geen sleeper die eruit ziet als de diesel van de buurman! Als ik dat zou willen koop ik een 550i ofso :)!

Al zou ik wss een e39 m5 of e46 m3 kopen! Dat zijn de m's die me nog kunnen doen glimlachen door er alleen nog maar aan te denken! Geen enkele bimmer van de laatste 5j kan dat nog...

Techno Patat 14:10
afbeelding van Techno Patat

Oh en ik heb ik de nieuwste e63 amg vermeld? Die auto, met carbon kit en ice white matt kleur is werkelijk een schoonheid! Werkelijk een winner imo!

Yvesw 18:51
afbeelding van Yvesw

Techno Patat:... Dat vind ik nu schoon se.. "Goede vriend"... :p

Techno Patat 13:55
afbeelding van Techno Patat

@tdm: Mja, maar daarvoor heb je een 550i, die is niet veel trager hoor ;)! Maar een M5 mag best wat extra zijn! Het moet geen showcar worden, gewoon iets zodat ik direct zie dat m'n tegenligger een 5.0 v10 heeft, en niet 2.0d...

Iets zoals mercedes deed met de c-klasse! Die amg kit en de amg lijken enorm op elkaar, dus heeft de c63 donkere koplampen en 2 powerdomes op de motorkap! En daardoor zie ik direct het verschil! De door de weekse schoolmama niet, maar de autoliefhebber wel :)!

Oh en ik zie dat yvesw m'n beste vriend was omdat hij zo al zonder vrienden zat, en ik wil niet dat hij depri wordt ;)!

@yvesw: er zijn dingen die eens mens nu eenmaal direct weet, en ik wist dat jij en ik beste vrienden gingen/gaan worden :p! Nu wacht ik wel nog steeds op een vriendschapsverzoek vanje :D! Ik gooi de bal op, nu moet jij hem nog slaan he :D!

Glenn Kenis 12:27
afbeelding van Glenn Kenis

Naar mijn mening is de nieuwe M5 mooier gelijnd en komt iets sportiever over. Daarentegen straalt de oude M5 meer uit een echte krachtbom te zijn.
Bij de nieuwe M5 is de voorbumper enorm mooi ingewerkt!
Het zijdelingse aanzicht lijkt de nieuwe M5 wel een beetje op de M3 coupé, maar dan 5-deurs.

Als ik de keuze zou hebben, zou ik uiteraard toch voor het nieuwe model gaan.

Tot zover mijn mening.

Techno Patat 16:55
afbeelding van Techno Patat

@b4: i second that!

cheap auto insurance in michigan 15:39
afbeelding van cheap auto insurance in michigan

F*ckin’ remarkable things here. I’m very happy to look your post. Thanks a lot and i'm having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail? <a href="http://michigancarautoinsurance.com/">cheap auto insurance michigan</a>

fred 09:55
afbeelding van fred

e60 forever v10

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws