Wat als: Lancia Aurelia zich laat baseren op Mazda MX-5?

Lancia Aurelia render Theottle

De weder-wedergeboorte van Lancia is volop aan de gang waardoor liefhebbers van het merk nu al dromen van een nieuwe generatie Stratos, Fulvia of Aurelia Spider. Wat als die laatste zich eens liet baseren op de Mazda MX-5? Digitaal artiest Theophilus Chin ging aan de slag en het resultaat werkt wonderwel.

Een Italiaan met Japanse roots. Het is niet eens zo nieuw, want nog niet zo lang geleden bood Fiat je de 124 Spider aan. Dat was een - jawel - Mazda MX-5 met Italiaans koetswerk en 1.4-liter viercilinder vanuit de Abarth 500. Wat als zustermerk Lancia hetzelfde nog eens poogde en zo de Lancia Aurelia op de markt zou brengen?

Lekker design

Het design zou alvast een stuk beter ogen dan van de Fiat 124 Spider. Toch als je digitaal artiest Theophilus Chin erop los laat. Want hij gooide de MX-5 en de gloednieuwe Lancia Ypsilon in de mixer en komt terug met deze Aurelia Spider. De snuit oogt lekker futuristisch, de zwarte wielbogen geven 'm crossover-allures en de bips staat lekker dik met de geïntegreerde ducktailspoiler.

Lancia Aurelia render Theottle

De originele Lancia Aurelia stamt al weer uit 1954 en de kans is uitermate klein dat het moderne Lancia hier een moderne interpretatie van zal maken. Niet in het minst omdat het Italiaanse merk volledig elektrisch wil gaan. Waardoor het niet even een platform van bij Mazda kan gaan lenen. Nu goed, dromen mag, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Chris van Oudheusden 00:03
afbeelding van Chris van Oudheusden

Te gaaf!!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws