Render: Audi TT RS (2014)

audi-ttrs-render-2014_01

We moeten waarschijnlijk tot 2016 wachten voor Audi de TT RS aan het grote publiek zal voorstellen. Maar dat houdt ons niet tegen om nu al te speculeren hoe 'ie er uit zal zien. Kijk je mee?

De vorige generatie TT was misschien een geinig karretje, het werd echter pas echt leuk met een RS-badge op de bolle kont. Plotseling zat er een brommende vijfcilinder onder de kap en werd je kappersauto een mean machine. Ook de nieuwe generatie zal een RS-model krijgen. Moet wel, want Audi is van plan om meer auto's in het gamma te hebben staan dan dat er inwoners in China zijn. Volgende afbeeldingen tonen alvast onze visie.

Hoekig

Visueel kunnen we adieu zeggen tegen de nogal afgevlakte lijnen van de vorige generatie. De huidige is een stuk hoekiger, en dat zal zich ook vertalen in de styling van de RS. Kijk maar naar de voorkant met stevige koelsleuven (geïnspireerd op de RS3) en het verplichte Quattro-logo in de grill. Daarnaast staan de wielkasten iets voller waardoor hij nog dreigender naar je toesnelt op de autostrade.

audi-ttrs-render-2014_01

Achteraan wederom stijlelementen van de RS3, maar met een stevige spoiler op de kont. Waarschijnlijk optioneel en stiekem zal de TT RS mooier zijn zonder. Dankzij de bredere wielkasten staan de velgen verder naar buiten wat het rijgedrag positief beïnvloedt. Onder de kap blijft de 2.5-liter vijfcilinder dienst doen, al staat het nu al vast dat de motor +360 pk zal leveren. Koppel dat aan de Quattro-vierwielaandrijving en een lager gewicht tegenover zijn voorganger en je hebt een bommetje op wielen.

Nu is het wachten om te zien hoe visueel dicht we op de realiteit zitten...

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
lauw 12:36
afbeelding van lauw

Slechte shop, want deze velgen maken geen kans om op een RS model te belanden

Wim 09:40
afbeelding van Wim

Klopt, artistieke vrijheid hé, maar ze mogen er van mijn part wel op

HZW 14:06
afbeelding van HZW

De RS3 style voorbumper komt er ook niet op, en de achtervleugel zal een stuk beschaafder van formaat worden.
De RS3 style diffuser komt er wel, dat laten de laatste foto al goed zien.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws