Kiezen maar: Mercedes A-Klasse of Infiniti Q30?

q30vsa-klasse_01

Infiniti heeft de Belgische prijs van haar C-segment Q30 de wereld ingesmeten. Die hatchback is onderhuids gebaseerd op de Mercedes A-Klasse. Ga je dus voor 'the original', of kan een vleugje unieke Japanse styling je wel verleiden?

Aan de buitenkant werd alvast geen enkel stukje metaal overgenomen van de A-Klasse. Daardoor oogt de Q30 als een totaal ander model. Eentje die zwierige lijnen en een ietwat abstracte C-stijl naar buiten brengt. Het maakt de Q30 - visueel - minder sportief, maar wel klassevoller. Dat is dan ook de troef van de A-Klasse, want ongeacht de uitrusting of versie bekt die als een sportief klein karretje. Geen verkeerde troef om mee uit te pakken in het C-segment.

Binnenin verbergen de A en de Q hun familieband een stuk minder. Ongeveer elk draai- en drukknop vanuit de A-Klasse vindt zijn weg (in een iets andere lay-out) naar de Q30. De instrumentencluster vlak voor je neus is dan weer exact hetzelfde bij beide modellen. Mercedes plaatst het infotainmentscherm bovenop het dashboard, Infiniti werkt het weg in het dashboard.

mercvsinfiniti

Prijzen?

De Q30 met 1.6 (122 pk) kost je 24.750 euro, Mercedes vraagt 25.410 euro voor de A 180 (122 pk). Een verschil van amper 660 euro. Liever dieselen? Dan leg je bij Infiniti minimaal 24.850 euro neer voor de 109 pk sterke 1.6., een blok dat ook in de A 180 d vertoeft en naar je oprit trekt vanaf 25.894 euro.

Op prijsvlak zijn het dus gewaagde concurrenten, maar voor welke ga jij?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 07:55
afbeelding van Glenn

A klasse, voel niets voor het design van infiniti.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws