Maken of kraken: Peugeot 308 Coupe

peugot-308-coupe-01

Doorheen de geschiedenis van Peugeot vind je enkele fraaie coupes, denk maar aan de 504 en 406 Coupe. Nu de RCZ de deur uit is, wordt het tijd voor een nieuwe coupe bij het merk met de leeuw. Waarom niet gebaseerd op de 308?

Kijk, we begrijpen het, Peugeot moet haar gamma wat inbinden om zwarte cijfers te kunnen schrijven. De RCZ was namelijk een fraaie machine, maar echt winst maken doe je daar niet mee. Vandaar ook dat de kans klein is dat Peugeot met een Coupe op de proppen komt. Maar wat als ze die baseren op de 308 Sedan? Dat model is gebaseerd op de bij ons gekende 308 Hatchback en specifiek voor China.

Baseer je daar als merk een coupe op, dan kan je meteen Europa en China bedienen én blijft de ontwikkelingkost -relatief - laag. Daarnaast ziet zo'n 308 Coupe er niet eens heel slecht uit als je Theophilus Chin zijn knip-en-plakwerk bekijkt. Wij zeggen doen, maar wat vinden jullie?

peugot-308-coupe

Maken of kraken, deze 308 Coupe?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Sander Vranckx 08:21
afbeelding van Sander Vranckx

neen,
Spijtig maar met het Peugeotlogo verkoop je (helaas) nauwelijks coupés, deze doelgroep wil pas betalen, als er een (Duits) premiumlogo op de motorkap staat.

Jean-Michel 08:43
afbeelding van Jean-Michel

Werk aan de winkel om het echt adembenemend te noemen, wat een Coupé echt moet zijn. En deze is de zoveelste 'grijze mus'. Maar wel goed geprobeerd

Mathieu 12:32
afbeelding van Mathieu

Ik zou graag eens een verduidelijking hebben van wat er vandaag de dag geen "grijze mus" meer genoemd kan/mag worden?
Ja, de Juke is inderdaad geen grijze mus, maar die vind ik dan weer aartslelijk.

Voor mij zijn dan alle Duitsers grijze mussen hoor. Ookal zitten er mooie tussen.

Ik begin de auto's een beetje zoals eten te zien.
Den dag van vandaag is het allemaal cuisson langs hier en mis en place langs daar. Men apprecieert bijna het "gewone" eten niet meer.
En bij een wagen: als je geen lelijk in het oog springend ontwerp hebt, dan ben je een grijze mus. ;-)

ronald 17:08
afbeelding van ronald

Mathieu, een alfa romeo is bvb geen grijze mus maar toch ook geen lelijk ontwerp, een volvo XC 90 is geen grijze mus maar toch ook geen .... een tesla S..., een fiat 500... een mini ... er zijn genoeg voorbeelden in elke categorie die laten zien dat je een ontwerp kan neerzetten zonder te vervallen in eenheidsworst bvb passat.
of een peugeot 406 coupe

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws