Range-box: Polestar lanceert dak-accu van 20 kWh

Polestar Range Box 01 04 2021 Autofans

Om recente range-perikelen de kop in te drukken heeft Polestar België besloten de Range-Box naar onze contreien te halen. Die dakkoffer herbergt een accu van 20 kWh en zegent de Polestar 2 met 100 km extra range.


Deze 1 aprilgrap verscheen op 1 april 2021


In Dubai viel 'ie - wegens een gebrek aan elektrische oplaadpunten - al even te bestellen, nu komt de Range-Box van Polestar ook naar België. Die Range-Box is een dakkoffer die een accu van maar liefst 20 kWh herbergt. Een elektrische range-extender voor je elektrische auto. Niet eens zo slecht gevonden.

Oostende - Signal de Botrange

Dankzij die batterij op het dak van 20 kWh wint je Polestar 2 een vlotte 100 kilometer aan range. Waardoor je, afhankelijk van de weersomstandigheden, in de realiteit zo'n 485 tot 670 km ver moet geraken in samenwerking met de reguliere accu van 75 kWh (netto). Jan De Vis, Range-Box specialist van Polestar België, benadrukt wel dat je die cijfers enkel kan behalen indien je de batterijen oplaadt voor vertrek. Anders zal je onderweg moeten opladen. Een tip die hij alle EV-rijders alvast op voorhand graag mee geeft.

Polestar Range Box 01 04 2021 Autofans

Door de Range-Box beschikt de Polestar 2 over een totaal accuvermogen van maar liefst 95 kWh. Al is het spijtig genoeg niet mogelijk om de dak-accu op te laden via de normale laadpoort van de Polestar 2. Desalniettemin kan de Range-Box een oplaadsnelheid van maar liefst 151 kW DC aan. Waardoor je de dak-accu in amper 10 minuten volledig op kan laden. De Range-Box valt vanaf 1 april 2021 te bestellen via DEZE LINK.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Bas E. 20:20
afbeelding van Bas E.

Geniaal bedacht op deze bijzondere datum ;-)

Edison 21:40
afbeelding van Edison

Leuke 1 april grap ;)

Ed VDM 09:10
afbeelding van Ed VDM

Waarom eens geen zonnepaneeltjes in motorkap, dak en het overige koetswerk die uw batterij opladen?

Nidas Leo 12:56
afbeelding van Nidas Leo

Die zonnepaneeltjes werken na en voor 1 april niet goed.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws