Deze website brengt de leukste wegen in kaart en het resultaat is… teleurstellend als Belg

roadcurvature leukste wegen 2024

Zoek jij ook wel eens naar een leuk stukje asfalt waar je schaamteloos over mag scheuren? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want er is nu een website die alle waardige rijderswegen ter wereld in kaart brengt. Er is echter één probleem: die liggen blijkbaar niet vaak in België.

We voelen je pijn: je hebt geregeld eens zin om je auto de sporen te geven maar dat kan natuurlijk niet altijd op de openbare weg. Zo zijn er steeds minder onverplutste achterwegels te vinden en kom je er toch eens eentje tegen, dan is de kans best groot dat er ofwel een flinke snelheidsbeperking geldt ofwel een troep verkeer over rijdt. Zo kwam je waarschijnlijk al meer dan eens van een kale reis richting rijplezier thuis, maar die reis kan je jezelf nu besparen.

Lichtoranje stuk steenweg

Het internet is namelijk een geniale pagina rijker, en die pagina heet roadcurvature.com. Daar vind je een kaart van de wereld, waarop door middel van een kleurencode alle leuke wegen aangeduid worden. Die kleurencode begint bij geel voor de gewoon leuke trajecten, terwijl de echte pareltjes van het asfalt er gemarkeerd worden met een roze tint. Daarbij wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld de toegelaten snelheid en het aantal scherpe bochten, zodat je voortaan precies weet welke richting je uit moet rijden wanneer je eens wat plezier wil beleven achter je stuur.

roadcurvature leukste wegen 2024

Ben je echter een Belg — of nog erger: een Vlaming — dan moet je wel best ver rijden voor je dat plezier zal vinden. Zo lijkt ons Belgenlandje van bovenaf bijna een blinde vlek op de kaart van automobiel Europa en is het soms letterlijk alsof de écht leuke wegen pas over de grens beginnen. Zoom je wat meer in, dan vind je in Wallonië wel nog een aantal streepjes rood terwijl we het in Vlaanderen moeten doen met hier en daar een lichtoranje stuk steenweg… Maar goed: als planner voor je volgende reisbestemming kan deze website misschien wel tellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws