AMG gaat aan de vierwielaandrijving

AMG 4Matic

In een interview met Auto Express onthult Jorg Gindele, senior powertrain engineering manager bij AMG, dat er grote interesse is om heel het gamma met vierwielaandrijving beschikbaar te maken. Een C63 AMG 4Matic is dan ook niet uitgesloten.

Na de kersverse E63 AMG, CLS63 AMG en A45 AMG zouden dus ook andere modellen van het AMG-gamma een "vierwielsausje" krijgen. Momenteel is er al weet van een CLA45 AMG en een GLA 45 AMG met vierwielaandrijving. Op de vraag of een C-klasse AMG ooit met vierwielaandrijving zou komen antwoordde Dr. Gindele passend:

“Yes, a C63 4Matic is possible. There is one car already, a prototype at AMG's headquarters in Affalterbach. I know this because it’s my car!”

Er zou dus al een prototype van de C63 4Matic rondrijden, maar om hier een productiemodel van te maken moeten ze wel goedkeuring krijgen van de grote bazen bij Mercedes. Al krijgt AMG van Mercedes altijd zeer veel bewegingsvrijheid. Zo bestaat 90% van de ideeën en experimentele prototypes die AMG verzint uit gemodificeerde productiemodellen in plaats van computerwerk. Zo zou trouwens ook de C63 Black Series ontwikkeld zijn. "Gewoon omdat ze er zin in hadden."

Verder op de planning staat er een S-klasse AMG 4Matic en een CL-klasse AMG 4Matic.

Dr. Gindele had ook te vertellen dat elektrische AMG modellen nog wel eventjes zullen uitblijven. Over de SLS Electric Drive zei hij het volgende:

“It’s important for AMG to do a car like this, but it weighs over two tonnes. I sat down and did the sums and realised that the SLS only does the equivalent of 15 litres per 100km.”

Op korte termijn ziet het er naar uit dat AMG nog altijd voor performance en fun zal kiezen in plaats van te denken aan een groen imago. Nu is het afwachten of de 4Matic AMG modellen evenveel fun kunnen bieden als hun achterwielaangedreven varianten.

Wat denken jullie? Een logisch gevolg van de stijgende vraag op de markt voor 4WD, of zou Mercedes toch lekker - en letterlijk - dwars moeten blijven liggen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws