Snelste Mercedes E63 AMG doet sprint in 3,6 seconden

Officieel: Mercedes E63 AMG (S)

Een sedan die in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, zo snel is de topversie van de E63 AMG.

Dat hij snel ging zijn wisten we al, maar de juiste specificaties kenden we nog niet. Vandaag brengt Mercedes daar verandering in door het persbericht te verzenden.

Onder de kap van de nieuwe E63 AMG schuilt nog steeds de 5.5 liter V8 van AMG zelf. Het vermogen werd wel stevig opgekrikt. De standaard variant krijgt 557 pk en 720 Nm, wie kiest voor de S-uitvoering beschikt over 585 pk en 800 Nm. Naast de vermogenswinst is de E63 AMG nu ook voor het eerst leverbaar met 4MATIC vierwielaandrijving. Dat systeem weegt 70 kilogram meer, maar moet de rijbeleving gevoelig verbeteren. De aanwezigheid van de vierwielaandrijving toont zich alvast in de sprintcijfers. De achterwielaangedreven variant sprint naar 100 km/u in 4,2 seconden, de 4MATIC doet dat in 3,7 seconden, de estate versie in 3,8 seconden. Wil je nog sneller knallen dan kies je voor de E63 AMG S, die sprint naar 100 km/u in 3,6 seconden (sedan) en 3,7 seconden (estate).

Officieel: Mercedes E63 AMG (S)

Andere verschillen tussen de gewone en de S-variant zijn het onderstel, de S-variant wordt standaard met het AMG ride control sportonderstel met elektronisch aangestuurde demping geleverd. 360 mm grote remschijven moeten het gevaarte op tijd tot stilstand brengen. Optisch verschillen de standaard en S-variant in de standaard velgen, 18 inch voor de standaard versie en 19 inch voor de S. De S is ook te herkennen aan zijn chrome splitter.

Ondanks het gevoelige sprintverschil, ligt het verschil in verbruik tussen de achterwielaangedreven en vierwielaangedreven variant niet ver uit elkaar. Wie voor achterwielaandrijving kiest, slurpt 9,8 l/100km en blaast 230 g/km CO2 uit. De vierwielaangedreven varianten slurpen 10,3 liter en zijn goed voor 242 g/km, reken dus niet op een bijdrage van de staat.

De achterwielaangedreven E63 AMG komt in mei op de markt, de vierwielaangedrevenvariant pas in het derde kwartaal van dit jaar, nog even wachten dus. Prijzen zijn er niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Dequal 23:40
afbeelding van Dequal

Ligt dat nu aan mij of zie ik constant het kontje van een 3-Serie bij de nieuwe E-Klasse? Die achterlichten lijken zo hard op elkaar vind ik.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws