Kiest Alfa voor RWD en verdwijnen MiTo en Giulietta?

Geruchten, de Italianen hebben er een aardje naar. Volgens CAR magazine gaat Alfa Romeo aan de achterwielaandrijving en is dat de reden dat de Giulia-middenklasser - alweer - vertraging oploopt.

Want Alfa Romeo kondigde al een aantal keer het uitstel van de Giulia aan. Die wagen zou het gaan opnemen tegen de Audi's A4, BMW 3-reeksen en Mercedes C-klasses van deze wereld. Nu klinkt het dat de lancering wordt uitgesteld tot eind 2015 of misschien zelfs nog wat later. Dat zou zijn omdat Alfa Romeo de wagen rond een nieuw platform wil gaan bouwen. De reden dat dat gebeurt is omdat Alfa dichter bij Maserati wil gaan aanleunen en sneller als concurrent van Mercedes en BMW wil gezien worden.

Klein probleem: het platform moet nog doorontwikkeld worden. Het wordt een verkorte versie van het platform waarop de Ghibli staat en dat op zich al een aangepast platform van de Quattroporte was.

Giulietta en MiTo worden geschrapt

Nog een gevolg van de aangepaste planning is dat de huidige line-up, voorlopig niet meer dan de MiTo en de Giulietta, geschrapt zal worden. Alfa Romeo zou tegen de tweede helft van dit decennium een achterwielaangedreven gamma hebben, bestaande uit de 4C die nu wordt gelanceerd, de toekomstige Giulia met achterwielaandrijving, een kleine SUV en een sportwagen die op dezelfde basis als de Mazda MX5 stoelt. Ook een midsize SUV en een vlaggenschip op het platform van de Ghibli zouden worden toegevoegd.

Grootse plannen dus, afwachten wat er allemaal van aan is. Het zou niet de eerste keer zijn dat Alfa's plannen volledig anders blijken uit te draaien.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Tom 19:42
afbeelding van Tom

goed besluit van alfa want een echte auto is toch nog altijd achterwiel aangedreven.
nu nog even een duits bedrijf zoeken die de ongetwijfeld schitterend getekende auto
wil maken!

Mesoerrie 22:32
afbeelding van Mesoerrie

allemaal goed en wel, maar ik passeer regelmatig langs een Alfa dealer met welgeteld 4 auto's in de showroom: 2 Giuliettas, 1 Mito en 1 Fiat 500, triestige bedoening, en de opvolger laat zeker nog 2 jaar op zich wachten. Ik hou mijn hart vast...

Techno Patat 07:31
afbeelding van Techno Patat

Als ze nog 4j willen wachten en ze zetten iets heel indrukwekkend neer kan ik het wel waarderen! Dan heb ik 5j met het nieuwste model gereden :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws