Beestig: Ford patenteert 'Ecobeast'

ford-ecobeast-logo_01

Ford zet hard in op haar Ecoboost-motoren. Zo hard dat de nieuwe Mustang zelfs ééntje onder de kap heeft. Maar nu heeft Ford een patent genomen op de naam 'ECOBEAST'. En dat stelt ons ietwat voor een raadsel.

Het merk met de blauwe ovaal heeft bij het United States Patent and Trademark Office de naam ECOBEAST laten vastleggen. Wat meteen insinueert dat ze bij Ford iets in hun schild voeren. En laat de Amerikanen nu net bezig zijn aan een nieuwe GT...

Laten we even voor het gemak er vanuit gaan dat de term ECOBEAST zal gebruikt worden voor een motor. Ze hebben tenslotte al een ECOBOOST. Dat wilt zeggen dat het een performant baasje zal moeten zijn. Hoewel die van de Focus RS aanstalten maakt op die titel, zit die 2.3-liter viercilinder ook al in de Mustang. Het zou dus gek zijn als Ford de motor anders zou benoemen in de Focus.

Een andere piste die we hebben is de GT. Ford zou namelijk met een opvolger komen om de 50ste verjaardag te vieren van de overwinning op Le Mans met de originele GT40. Onder de kap volgens de geruchten een V6-motor met turbo met zo'n +600 pk. Dat klinkt alvast als een beest van een motor, dus de termt EcoBeast zou niet zo raar zijn.

En geef nu toe, een Ford GT V6 ECOBEAST klinkt toch best wel vet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws