Ford: 'Focus RS is coming'

rs_is_coming

Ford bevestigde zopas officieel wat iedereen al wist; ze komen met een Focus RS. Het goede nieuws? Eenmaal een merk begint de teasen zal het niet lang meer duren voor we een productiemodel kunnen aanschouwen.

Het is geen publiek geheim dat Ford bezig is aan de Focus RS, maar nu heeft het Amerikaanse merk toch een officieel persbericht uitgestuurd. Verwacht je echter een hoop details daaruit te halen, dan stuurt Ford je terug van een kale reis.

Wij halen er alvast volgende hoogtepunten uit:

• Om het RS-logo te verdienen moet een voertuig een verfijnde, compromisloze rijdersauto zijn met uitzonderlijke prestaties op het circuit en tegelijk een voortreffelijk rijgedrag in dagdagelijkse omstandigheden brengen.

In mensentaal: we zullen niet teleurgesteld zijn in de RS. Onder de kap naar alle waarschijnlijkheid de 2.3-liter Ecoboost viercilinder. Een motor die nu 300 pk weet op te wekken in de Mustang. Exit vijfcilinder dus.

• Ford Performance, dat de krachten bundelt van Team RS, Special Vehicle Team (SVT) en Ford Racing, wordt een ontwikkelings- en testlaboratorium voor sportieve producten, onderdelen en accessoires, inclusief innovaties en technologieën op het gebied van aerodynamica, gewichtsbeperking, elektronica, aandrijflijnen, prestaties en brandstofefficiëntie die ook toegepast kunnen worden op de bredere Ford productportfolio.

Hopelijk hebben we binnenkort meer info. Al moet je nog niet meteen naar de dealer lopen, want wij verwachten de RS pas ten vroegste halverwege 2016...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws