Land Rover Defender is er nu ook als (peperdure) pick-up!

Land Rover Defender Valiance Pickup 2024

De nieuwe Defender heeft er weer een versie bij, maar die komt niet van Land Rover zelf. In de plaats daarvan heeft het Nederlandse Heritage Customs zich nog eens over de offroader gebogen. Het resultaat maakt vast menig werkmens blij als pick-up… Tot die werkmens het prijskaartje ziet, waarschijnlijk.

De nieuwe Defender — die we eigenlijk niet meer ‘Land Rover’ mogen noemen, maar soms kunnen we ’t niet laten — heeft veel weg van de oude Defender, maar niet alles. Zo kon je bij zijn voorvader het dak verwijderen en dat lukt bij het moderne exemplaar niet meer, terwijl er eveneens geen versie met open laadbak meer verkrijgbaar is. Dat eerste werd inmiddels al goedgemaakt door Heritage Customs, dat je Defender onder leiding van Nederlands designer Nick van Roij ombouwt tot een heuse cabrio. Nu bieden die ook verlossing voor zij die de Defender pick-up te hard misten.

Pittig voor een pick-up

Dit is namelijk de Defender 130 Valiance Pickup en die naam vertelt eigenlijk al het gros van het verhaal. Zo is de Nederlandse ombouwer vertrokken van een Defender 130 — die met de extra lange carrosserie dus — maar heeft die aan het achterste gedeelte van die carrosserie flink wat werk verricht. Dat werk bestond daar vooral uit het verwijderen van de bovenhelft van de koffer en het resultaat is eindelijk weer een pick-up op basis van de nieuwe Defender. Dat is trouwens een pick-up met dubbele cabine dus op een enorme laadbak hoef je niet te rekenen… Maar goed, ’t is beter dan géén pick-up.

Land Rover Defender Valiance Pickup 2024

De Valiance Pickup die dan ontstaat krijgt trouwens ook een soort rolbeugel achterop, naast de keuze uit een resem carrosseriekleuren, interieurafwerkingen en Heritage Customs-velgen. Alles samen doen de Nederlanders naar eigen zeggen zo’n drie maanden over de ombouw. De prijs voor dat alles begint dan ook aan 155.000 euro exclusief BTW, al is een donor-Defender 130 dan wel meteen inbegrepen. Wil je een beetje personalisatie, dan loopt dat bedrag toch snel op. Zo kost de tot vijf stuks gelimiteerde ‘All Blacks’-versie met z’n compleet verduisterde look op de beelden alvast 172.500 euro zonder belastingen. Pittig dus, voor een pick-up.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws