Geen paniek, BOB blijft bestaan

bob-nl

De BOB-campagnes zullen blijven bestaan. Eerder deze week was er wat ophef over het al dan niet verderzetten van BOB en zijn campagnes, maar dat geroep verdient wat nuances.

Sinds begin dit jaar zit de verantwoordelijkheid rond verkeersveiligheid bij de gewesten. Voor Vlaanderen is het kabinet-Weyts dus verantwoordelijk en die moet de wet op overheidsopdrachten volgen en een aanbesteding uitschrijven. Daaraan kan het Belgisch Instituut voor VerkeersVeiligheid - dat eigenaar is van de BOB-campagnes in hun huidige vorm - deelnemen, net als eender wie aan de voorwaarden kan voldoen.

Eerder deze week was er ophef ontstaan over deze gang van zaken, met name dat het niet zeker was of BOB nog zou blijven gebruikt worden in de campagnes tegen dronken rijden. Het BIVV heeft nu echter een voorstel gedaan aan de gewesten voor het gebruik van het BOB-concept. Na overleg tussen de verschillende gewesten is vastgesteld dat iedereen het BOB-concept wil behouden.

"Dus BOB blijft. Of het zal worden uitgevoerd door het BIVV of door een ander bureau zal moeten blijken uit onafhankelijk onderzoek," antwoordde Minister van Mobiliteit Ben Weyts op een parlementaire vraag van Marino Keulen (Open Vld), Lorin Parys (N-VA) en An Christiaens (CD&V).

De bijhorende afbeelding komt uit de campagne van 2013.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 00:56
afbeelding van Glenn

Mooi, daar moeten we ene op drinken ;-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws