Steekt Volkswagen 10-traps DSG in de vriezer?

dsg10-nope

Pakte Volkswagen vorig jaar nog groot uit op haar Motor symposium in Wenen met de DSG-automaat met tien versnellingen, dan werd 'ie vorige week in de wandelgangen van de IAA afgeschreven. Te complex, volgens een bron bij Volkswagen.

De pk-wedloop is al geruime tijd bezig, de wedloop van om ter meeste versnellingen in een automaat steken kent een iets jongere ontstaansgeschiedenis. Volkswagen zou één van deze de overtreffende trap presenteren met de DSG-10, een automaat met dubbele koppeling en - de naam geeft het al weg - 10 versnellingen. Die zou dan de DSG-6 moeten vervangen.

Het ziet er echter naar uit dat we er ons nog niet meteen aan moeten verwachten. Volgens een bron bij VW, die aanwezig was op het autosalon van Frankfurt, heeft het merk besloten om het project opzij te schuiven. De automaat zou té duur zijn en té complex om te maken. Daarnaast heeft volgens de bron Volkswagen belangrijkere zaken die het eerste op orde moet stellen. Schakelen zoals in The Fast and the Furious zit er bij VW dus nog niet meteen in...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
kurt1 12:23
afbeelding van kurt1

"Die zou dan de DSG-6 moeten vervangen". Wordt de DSG-7 doodgezwegen?

Yvesw 13:40
afbeelding van Yvesw

DSG-7 loopt momenteel in wagens met een beperkt aantal Nm koppel. Deze DSG-10 had de DSG-6 moeten vervangen die in krachtige versies wordt gebruikt. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws