“Polestar 2 krijgt twee betaalbaardere instapversies”

Polestar 2 instapversie

De Polestar 2 staat op dit moment in de catalogus voor een flinke 59.800 euro. Daarvoor krijg je wel een batterij van 78 kWh en 408 pk aan vermogen. Maar binnenkort komen daar twee minder krachtige versies bij, die de catalogusprijs naar beneden moeten halen, zo meldt het Nederlandse AutoWeek.

Volgens AutoWeek komen er twee nieuwe versies met voorwielaandrijving aan van de Polestar 2. Hoewel de specificaties nog lang niet definitief zijn en ook niet door Polestar bevestigd worden, zou de nieuwe instapversie een batterijpakket van 63 kWh krijgen. Daarmee moet hij zo’n 400 kilometer ver geraken. De instapversie krijgt ook nog maar één elektromotor, een exemplaar op de vooras dat zo’n 224 pk moet produceren.

Daarnaast volgt er nog een variant tussen deze instapversie en de huidige versie van de Polestar 2. Die gebruikt dezelfde batterij van 78 kWh als de huidige Polestar 2, maar laat net als de instapversie de elektromotor op de achteras achterwege. Een exemplaar op de vooras moet 231 pk produceren, en het rijbereik van deze versie zou 510 kilometer bedragen.

De huidige Polestar 2 met batterij van 78 kWh en 408 pk, verdeeld over twee elektromotoren, blijft wel gewoon in de catalogus staan. In april komt de Zweeds-Chinese constructeur met een officiële mededeling, aldus AutoWeek.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws