Nieuwe elektrische Audi's gebouwd op Chinees MG-platform?

Audi chinees platform EV MG SAIC BYD

Het gerucht wordt steeds luider dat Audi in China gaat shoppen voor een elektrische platform dat gebruikt zal worden voor nieuwe elektrische auto's van het merk met de vier ringen. Zowel BYD als SAIC (het moederbedrijf van MG) worden daarbij genoemd.

Kijk, bij Audi zijn ze niet van gisteren. Dat is pijnlijk. Want daardoor weet het merk zonder twijfel dat het momenteel serieus achter loopt in elektroland. Concurrenten zoals BMW en Mercedes bieden tegenwoordig een stevige vloot aan EV's aan, terwijl het bij het merk met de vier ringen maar niet wil vlotten. Volgens geruchten zou Audi nu een inhaalslag willen maken door een platform van een Chinese constructeur te lenen.

MG-AUDI

Toegegeven, dit gerucht is verre van nieuw, maar steeds meer vingers lijken naar BYD en SAIC te wijzen. Het laatste roddeltje onder de watertoren is dat Audi de rechten zou krijgen van SAIC om een elektrisch platform te gebruiken dat nu wordt gebruikt voor de IM L7 en IM LS7 SUV, twee high end auto's die wel eens onder de MG-badge naar Europa kunnen komen.

Audi chinees platform EV MG SAIC BYD

Voor je echter je Europese hooivork van stal haalt, er zijn op dit moment geen indicaties dat Audi modellen gebouwd op dit platform naar Europa zal halen. China is namelijk een ongelooflijk belangrijke markt voor elektrische auto's. De kans is dus reëel dat Audi naar een manier zoekt om lokaal (lees: goedkoper) auto's te bouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Usai 06:37
afbeelding van Usai

Audi moet audi blijven in hart en nieren

this 13:21
afbeelding van this

Wat bedoel je met 'blijven'? Dat is nu al niet meer het geval. Er wordt enorm veel gedeeld binnen VAG.

Edison 21:00
afbeelding van Edison

Wat is het probleem? De Q4 en Q8 e-tron verkopen als zoete broodjes…

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws