Tesla Model Y krijgt midden dit jaar zijn eigen ‘Highland’-facelift, volgens insiders

Tesla Model Y facelift info

Afgelopen jaar trakteerde Tesla zijn Model 3 op een uitgebreide facelift, maar daar bleef het ook bij. Zo mocht SUV-broertje Model Y niet meegenieten van de update, ondanks zijn technische gelijkenissen. Daar komt echter snel verandering in… En als het van Tesla afhangt zelfs hoe sneller, hoe liever.

Tesla neemt zijn facelifts doorgaans heel serieus, en het kan ook niet anders. De Amerikaanse fabrikant houdt er namelijk de gewoonte op na om zijn modellen bijzonder lang in productie te houden — kijk maar naar de inmiddels 9 jaar oude Model X of de zelfs al 12 jaar oude Model S. Tussentijdse updates zijn dus broodnodig om de EV’s relevant te houden en zo zagen we de Model 3 pas nog ontpoppen tot een competentere versie van zichzelf dankzij de ‘Highland’-facelift. Het leek dus maar zo logisch dat de technisch identieke Model Y snel zou volgen en als we bronnen binnen Tesla mogen geloven, is dat ook precies wat er straks gaat gebeuren.

Wanneer voor Europa?

Persagentschap Bloomberg heeft namelijk van insiders vernomen dat er een ingrijpende facelift voor de Model Y aan zit te komen. Ze bevestigden niet met zoveel woorden dat die dezelfde wijzigingen als de Model 3 zou krijgen, al is dat maar zo logisch aangezien volgens hen zowel het interieur als het exterieur grondig onder handen genomen worden. De bronnen wilden anoniem blijven omdat de informatie nog niet officieel is, maar ze zeiden dat Tesla net een deel van zijn Chinese fabriek in Shanghai een week heeft stilgelegd om alles voor te bereiden op de komst van die vernieuwde Model Y. De productie zou dan ook op gang moeten komen rond het midden van 2024.

Tesla Model 3 Highland facelift 2024

Dat het hier specifiek over de Tesla-fabriek in China gaat, is geen onbelangrijk detail. De Model Y wordt daarnaast namelijk ook in Europa gebouwd — specifiek in Berlijn — maar daarover reppen de insiders met geen woord. De facelift is dan ook van het grootste belang voor de Chinese markt aangezien de binnenlandse autoconstructeurs daar tegenwoordig aan zo’n hoog tempo nieuwe concurrenten onthullen. Tesla heeft er dus alle baat bij dat de vernieuwde Model Y daar zo snel mogelijk verkrijgbaar wordt maar voor de Europese markt is er misschien net iets minder haast bij. Zelfs zonder facelift lijkt de elektrische SUV het hier volgens de laatste cijfers namelijk tot bestverkochte auto van 2023 geschopt te hebben…

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 23:04
afbeelding van this

Ter info, de Highland update bij Model Y zal normaal Juniper heten.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws