Lexus IS gaat uit productie

Lexus stopt met de productie van de IS voor de Europese markt. Geen nood, een nieuw model komt er in 2013 aan.

Het kost Lexus echter minder om de productie nu al stop te zetten dan om te gaan investeren in wat extra opsmuk voor het huidige model voor het komende modeljaar. Verder was de IS stilaan ook verouderd wat de techniek betreft, hij is dan ook al sinds 2005 op de markt. Zo was de dieselversie niet echt CO2-vriendelijk, ook al werd naderhand een IS 200d geïntroduceerd. Ook was de IS de enige overblijvende Lexus zonder hybride aandrijving, iets waar Lexus tegenwoordig graag mee uitpakt en ook mee scoort. Daar komt bij het volgende model verandering in.

De eerder voorgestelde LF-CC moet de voorloper van de volgende IS zijn. Deze kreeg een hybride 2.5 viercilinder. In 2013 komt de nieuwe er dus, in tussentijd zijn er nog een hoop stockmodellen te vinden bij de dealers, misschien wel aan voordelige prijzen. In ieder geval zorgen ze bij Lexus voor een iets korter te overbruggen periode dan bij Alfa Romeo, waar de 159 al een tijdje uit productie is en de opvolger nog tot 2014 op zich laat wachten.

Lexus IS gaat uit productie
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Kevin300 11:19
afbeelding van Kevin300

Ik heb dit altijd een zeer mooie wagen gevonden.
Maar klopt het wat ze zeggen dat het onderhoud aan een Lexus belachelijk duur is? Dat heeft me altijd tegen gehouden om hier op de 2de handsmarkt naar te kijken.

Techno Patat 12:11
afbeelding van Techno Patat

Niet dat ik weet! Als je wil kan je er gewoon mee naar je lokale Toyota dealer... Het kost inderdaad wat wil je de red-carpet onderhoudsdinges! Maar dat vind ik er wat over (ze komen je auto bij je thuis halen, doen onderhoud en keuren hem zelfs en brengen hem dan gewoon terug...).

M'n vorige baas rijd al een kleine 20j naar volle tevredenheid met lexus en heeft nog nooit geklaagd over onderhoud! Enkel verbruik (IS250C van hem, met een zware voet!) valt hem wat tegen...

Kevin300 12:26
afbeelding van Kevin300

Ik had zelfs gehoord dat het duurder was dan Mercedes en bmw, wat toch bekend staat als de duurdere merken op gebied van onderhoud. Ma ge zegt zelf, uwen baas, die zijn preeke zal wel hoger liggen alst mijn waarschijnlijk...
Ma dan mss toch ma die optie is bezien, aangezien ik met menne octavia terug in pan sta met duur kosten!

Techno Patat 17:53
afbeelding van Techno Patat

Weeral? Djeezes die Octavia is toch wel een serieuze geldput :s! Mijnen baas z'n pree ligt idd wat hoger, maar het is vooral wat je ervoor over hebt he ;)!

Oh enneuh, Mercedes valt ook goed mee hoor van onderhoud, zolang je niet naar concessiehouders gaat! Want die zijn idd duur, maar genoeg mercedes specialisten te vinden :)! Bij BMW kom je al iets duurder uit qua onderhoud, maar dan vooral omdat veel bmw specialisten van die 'dikkenek garages' zijn! Maten van mij (die waar ik je nog over verteld heb met hun 320d die nogal wat kost) komen van Mercedes en zijn na de tijd van de Mizeriedessen (die E-klasse's met ronde koplampen) naar hun Bmw overgestapt en hebben er nu al meer kosten aan gehad :P! Die kerel heeft ook altijd sjans :D!

Als een Lexus IS je aanstaat zou ik toch zeker zeggen: doen!
Op heel die wagen heb ik maar 1 puntje: dat microgolfklokje! Maar verder ben ik bijna altijd te spreken over Lexus (en zeker die IS F-sport, wat een zalige kit is me dat zeg :O!)

Yvesw 13:31
afbeelding van Yvesw

@Kevin300: Ik denk dat mensen soms - uit onwetendheid - verkeerd denken over lexus. Zoals Patat zegt, kan je je wagen gewoon bij de Toyota dealer sturen op onderhoud (wat niet meteen de duurste vogel is). Tevens bestaat er ook zoiets als de Red-Carpet dienst bij Lexus. Ze komen je wagen thuis ophalen, geven hem een onderhoud, wassen hem voor jou en doen hem naar de keuring. Dat kost inderdaad wel wat geld. Maar niemand verplicht je om die dienst te nemen natuurlijk :)
Ik heb er niet meteen ervaring mee, maar een Lexus (lees: Toyota onderdelen) lijkt me vrij betrouwbaar en niet buitensporig duur in onderhoud.

Ik zou zeggen, doe de gok! En weet het ons nadien te vertellen :) Want als we enkel "wat de mensen zeggen" volgen, reed iedereen met een uiterst betrouwbare Golf rond :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws