Spa-Francorchamps moet toeristische trekpleister worden

spa-Francorchamps pretpark

Hoewel Spa-Francorchamps al jarenlang in het daglicht wordt gesteld als verlieslatend, geven ze de hoop nog niet op. Binnen enkele jaren moet Spa een innovatieve toeristische trekpleister zijn met themapark. Waar hebben we dat nog gehoord?

Op de internationale immobiliënbeurs Mipim in Cannes stelden ontwerpers dinsdag hun plannen voor. Spa-Francorchamps moet dus een toeristische trekpleister worden met een themapark rond mobiliteit, activiteiten in de natuur en originele overnachtingsmogelijkheden.

Het themapark wordt gebouwd rond mobiliteit (auto/ transport/ technologische vernieuwing). Verder kan je het bos intrekken om te gaan mountainbiken of wandelen. Als er op het circuit niet gereden wordt, dan kunnen er gerust festivals of rommelmarkten plaatsvinden.

Op jaarbasis willen ze hiermee zo'n 600.000 toeristen ontvangen. Het project, met een prijskaartje van 61 miljoen euro, wordt gesteund door de Waalse overheid.

Laten we hopen dat ze hiermee in Wallonië geen bodemloze put creëren die, net zoals de Nürbrugring, voor problemen zorgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Dequal 14:50
afbeelding van Dequal

Dat menen ze nu toch niet? Er is bij Stavelot reeds al een groot thema/pretpark (PlopsaCoo), en inderdaad zoals bij de Nürburgring is er echt niemand die op zoiets wacht...

Meer en goedkopere events op het circuit organiseren lijkt me net een meer tactische zet. Dergelijke track days zijn nu onbetaalbaar voor de gewone man.

Techno Patat 15:14
afbeelding van Techno Patat

Al de trackday onbetaalbaar is voor de gewone man gaat hij hoogst waarschijnelijk niet genoeg geld aan z'n trackday car kunnen hangen ook. En dan krijg je gevaarlijke situaties (zeker op Spa, met toch wel enkele zware remzone's). Ik vind het prima zoals het nu is, maar maak het toegankelijker voor niet autoliefhebbers...

Techno Patat 15:13
afbeelding van Techno Patat

Ik denk net dat het wel goed is! Spa is schitterend, maar als je niets met auto's hebt heb je niets met spa! Dat is bij de Ring wel anders. Ze moeten geen pretpark zetten, maar wel toeristisser maken.

Als ik naar de Ring ga overnacht ik daar altijd aan 50 EUR per nacht in een heel goede kamer/bed en uitgebreid ontbijt en restaurants op wandelafstand. Vind dat maar eens rond Spa...

Als m'n vriendin tegen beter weten in nog eens mee gaat naar de Ring amuseert ze haar nog ietwat, op spa verveelt ze haar steendood!
Ze moeten het toeristisser maken, maar dan op zo een manier dat ze de sfeer niet verpesten. Want als je nu op spa toekomt ruik je de sfeer bijna direct en ben ik al direct welgezind! Op de Nordschleife heb ik dat ook, op de Ring daarentegen niet...

Quin 11:50
afbeelding van Quin

Vreemd, maar blijkbaar nodig om hoofd boven water te houden. Mijn idee is toch dat je naar een circuit gaat omdat je interesse hebt in de hele autowereld. Dan heb ik niet echt behoefte om in pretparktoestanden terecht te komen.

Zoals Patat zegt, is het dan wel een goede zaak voor de vriendin met weinig interesse voor de passerende autootjes :)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws