Officieel: Seat Alhambra facelift (2015)

seat-alhambra-2015_01

Volkswagen stak de Sharan in het nieuw, nu mag ook diens Spaanse afgeleide genieten van de upgrades. De Alhambra krijgt Euro 6-motoren onder de kap, nieuwe technologie en heeft nog steeds genoeg plaats voor een container 'castagnetten'.

Verwacht geen wereldschokkende visuele veranderingen met deze facelift, wel de obligatoire 'nieuwtjes'. Denk dan aan een opgefrist lichtsignatuur in de koplampen en een grille met het nieuwe logo en voortaan horizontale spijlen erachter. De achterlichten krijgen dan weer LED-technologie mee en binnenin werd het stuurtje van de Leon geleend.

Na vier jaar tijd zijn er een hoop nieuwigheden op veiligheidsvlak te rapen. Die vinden nu ook hun weg naar de Spaanse MPV. Standaard krijg je bijvoorbeeld een multi-collision remsysteem. Verder maakt het merk gewag van - optioneel - dode hoek detectie, keyless entry, DCC adaptieve chassiscontrole en het SEAT Easy Connect infotainmentsysteem.

Ontvang hier de officiële digitale brochure van deze Seat

 

seat-alhambra-2015

Euro 6

Onder de kap werd er nog eens kritisch gekeken naar de motoren. Die voldoen nu allemaal aan de Euro 6-norm. Zo is er de 2.0 TDI met 115 pk (280 Nm) die een CO2-uitstoot optekent van 130 g/km en een normverbruik voorlegt van 4,9 l/100 km. Diezelfde motor is ook beschikbaar met 150 pk (340 Nm) waardoor hij gekoppeld kan worden aan Seat's 4Drive-vierwielaandrijving.

seat-alhambra-2015

Benzinerijders krijgen de keuze uit de 1.4 TSI en 2.0 TSI. Die eerst doet het met 150 pk die laatste schopt het tegenwoordig tot 220 pk en 350 Nm, 20 Spaanse paarden meer dan voordien. Tenslotte kan je alle versies, behalve de instapdiesel, uitrusten met de DSG-automaat met dubbele koppeling. De 220 pk sterke 2.0 TSI krijgt die standaard.

Deze zomer staat de opgefriste Alhambra bij de dealer, in mei gaan de orderboeken open.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jimmy 08:14
afbeelding van Jimmy

//EDIT: Aangepast, bedankt ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws