Opel: 'Tegen 2020 lanceren we 29 nieuwe wagens'

opel-2020

Opel plant een turbo te zetten op haar modellenoffensief. Want tegen 2020 zal het maar liefst 29 nieuwe modellen lanceren op de Europese markt. Dat zullen trouwens niet alleen maar nieuwe generaties zijn van huidige modellen. Zei er iemand vlaggenschip?

Mary Barra, CEO van moederbedrijf GM, heeft belangrijk nieuws aangekondigd voor Opel/ Vauxhall, want de Europese tak zal in een versneld tempo nieuwe modellen gaan uitbrengen. Daarmee stelt Barra het doel voorop om tegen 2020 maar liefst 29 nieuwe modellen bij de dealer te hebben staan. De pas gelanceerde nieuwe Astra zou daarbij de spits afbijten.

Vlaggenschip & elektrische wagen

Hoewel het merendeel van de wagens nieuwe generaties en facelifts zullen zijn van bestaande modellen (denk dan aan de Insignia en al zijn varianten, de Meriva, Zafira en consorten), is er ook plaats voor wat nieuwe modellen. Zo plant Opel een nieuw vlaggenschip in de vorm van een SUV dat naast de Insignia zal staan. Ook een elektrische Opel moet zijn opwachting maken tegen het einde van het decennium.

Nummer twee

Het doel van deze versnelde vernieuwingsslag? De grootste worden. Het is te zeggen, Opel stelt zichzelf het doel voorop om tegen 2022 de tweede grootste autoconstructeur in Europa te worden. Vorig jaar haalde het (bij de passagierswagens) nog een derde stek in Europa na Volkswagen en Ford.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vico stesman 15:31
afbeelding van Vico stesman

Heb Corsa 12 V16 5D benzine bj 2006, en is en heel goede wagen, en tegelijk ook mooi model, niettegenstaande het iets ouder model is, en toch mooier vindt dan nieuw model, en is tegelijk ook onderhoudsvriendelijk en distribusieketting voorzien, is altijd beter. Verbruik is gemiddeld rond 6 liter per 100 km. Koop opnieuw Opel Corsa, wegens ik voorgaande verkocht heb.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws