Laser Wars: BMW plaats laserlichten op motorfiets

bmw-k-1600-gtl-motorcycle-concept_01

BMW Motorrad ging even snuisteren in de grabbelbakken van de auto-afdeling en plukte er de laserlichten uit, waardoor ze een K 1600 GTL konden uitrusten met de hypermoderne verschijners.

De K 1600 GTL is zowat de 7 Reeks van BMW's motorenafdeling. Met hill start control, keyless ride en een romige zes-in-lijn onder het zadel. Binnenkort kan hij ook nog eens laserlichten toevoegen aan zijn uitrustingslijst, want voor de CES-beurs in Las Vegas bedachten de heren van BMW Motorrad deze K 1600 GTL concept.

Grootste nieuwigheid is dus de toevoeging van de laserlichten die je ook al kan vinden op de i8 en 7 Reeks. Waardoor het lasergrootlicht in staat is om 600 meter ver te schijnen en in de duisternis. Zowat twee maal verder dan reguliere lichten. Echter is er nog één probleempje, de technologie is op dit moment nog te kost-intensief (lees: te duur) om toe te passen op motorfietsen. In de toekomst gaat BMW er echter van uit dat de prijs van de lasers zal dalen waardoor het zijn weg kan vinden naar tweewielers.

bmw-k-1600-gtl-motorcycle-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws