Mercedes-Maybach S600 Guard is veiligste passagiersauto op aarde

mercedes-maybach-s600-guard

Hoogwaardigheidsbekleder met veel vijanden, uitbater van een reeks nachtclubs of rijke artiest met schrik van de wereld? Dan moet je bij Mercedes shoppen, want de Maybach S600 Guard is officieel de veiligste passagierswagen ter wereld.

Dat er eigenaars van een Maybach zijn die niet door iedereen worden geliefd is geen rare gedachtegang. Want met veel geld - of verantwoordelijkheid - heb je meestal ook veel vijanden. Moest je voordien je toevlucht zoeken tot heftig omgebouwde SUV's of tanks om veillig rond te toeren, dan kan je voortaan toch blijven vast hangen aan je geliefkoosde Maybach. Zolang je maar voor de S600 Guard gaat.

De sedan wordt namelijk herwerkt tot een tank in maatpak en krijgt een VR10- & ERV 2010-certificaat opgeplakt. Kort door de bocht is de Maybach daardoor bestand tegen explosies (zowel van onder de wagen als van opzij) en slikken de ramen met staal verstevigde kogels van een aanvalsgeweer (lees: AK-47). Prijzen voor deze veilige sloep beginnen in Duitsland vanaf 470.000 euro. Kleingeld als je jouw vijanden niet meer op één hand kan tellen natuurlijk.

mercedes-maybach-s600

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
lauw 14:09
afbeelding van lauw

Tegen je je 'S' hebt, duurt sws >4 maanden om te produceren, is de facelift al uit. Toch een beetje balen vanuit je tank

Yvesw 14:15
afbeelding van Yvesw

Troost je, voor een Skoda Superb L&K is de levertijd een maand of 6/7 ;-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws