Borgward strikt hoofddesigner MINI

borgward-mini

Het zichzelf terug uitgevonden Borgward kan vanaf januari 2017 uitpakken met Anders Warming als hoofddesigner. De man was jarenlang verantwoordelijk voor de styling bij MINI.

Nu Mini's steeds groter worden is de stap naar een merk dat het gaat wagen met een SUV natuurlijk klein. Al denken we niet dat dit Anders Warmings echte beweegreden is. De Deen zat 16 jaar bij BMW waarvan 5 jaar bij Mini en werkte in die tijd samen aan de tweede generatie X3, de 5 Reeks, huidige Z4 en de 6 Reeks. Bij Mini was hij verantwoordelijk voor de huidige nieuwe generaties.

Vanaf 1 januari 2017 maakt hij echter de sprong naar Borgward, het Duitse merk dat zich na jaren afwezigheid terug op de kaart wil zetten. Daar moet hij er voor zorgen dat de eerste crossover van het model meer eigenheid krijgt. Want de BX-7 concept is even generisch als een blik witte bonen. Het bewijst alvast dat het Borward menens is. Al vinden we de doelstelling om tegen het einde van dit jaar auto's te gaan verkopen in China wat voorbarig. Maar wie weet...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws