Bijna 50% meer elektrische wagens verkocht in België eerste kwartaal 2017

renault-zoe

De verkoop van alternatief aangedreven wagens zit in de Europese lift en ook België blijft niet uit. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 ging de verkoop ervan in de eerste drie maanden van 2017 er op vooruit met 47,1 procent. Ongeveer de helft meer dus.

Het gaat nog steeds om apennootjes in totale cijfers maar de verkoop van alternatief aangedreven wagens in België gaat er op vooruit. Een tendens die door geheel Europa trekt. In ons land gaat het alvast over 7.913 verkochte voertuigen in de eerste drie maanden van 2017 ten opzichte van de 5.380 exemplaren in de eerste drie maanden van 2016. Specifiek gaat het over 788 puur elektrische wagens (+34,9%), 2,275 plug-in's (+49,2%) en 4.246 hybrides (+65,4%). De rest van het pak wordt aangevuld door alternatieve brandstoffen genre CNG. Een segment waar trouwens een daling van 11% valt op te tekenen. Waardoor batterijwagens het voortouw nemen.

Vooral hybrides nemen een sterke vlucht. Een stijging te verklaren door het uitrollen van een hoop nieuw gerief. Denk maar aan de Toyota C-HR, Hyundai Ioniq, Kia Niro en de nodige facelifts bij Lexus. Waardoor we stevig boven het Europees gemiddelde steken. Enkel op puur elektrisch vlak dalen we er onder. Kneusje van de klas blijft evenwel Bulgarije. Daar werden de eerste drie maanden van dit jaar 0 - jawel - elektrische wagens verkocht en amper 2 plug-inhhybrides.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ann Derlecht 00:03
afbeelding van Ann Derlecht

En als de overheid geen belastingen meer kan innen op fossiele brandstof, dan gaan ze straks wel rekeningrijden invoeren, zeker weten.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws