Skoda geeft Kodiaq L&K-behandeling

skoda-kodiaq-lk-2018_01

De Superb kon er al van genieten en ook de Octavia kon je er mee bestellen; de L&K-uitvoering. Skoda's voor de hoogst mogelijke uitvoering op een model dat pronkt met luxe en weelde. SUV-knaap Kodiaq volgt nu ook. Niet in het minst omdat de vraag van klanten groot is.

Maak voor jezelf maar even de berekening, voor de prijs van een Skoda Superb L&K met alle toeters, bellen en knappe visuele addenda kan je in leasing ook een zo goed als kale Audi A4 krijgen. Waardoor het niet onverwachts is dat de Superb in L&K-uitvoering potten weet te breken. Grote broer Kodiaq krijgt nu ook eindelijk de L&K-behandeling. Wat dit juist wil zeggen?

Tsjechisch voor full-option, dat wil het juist zeggen.

Zo krijgt de Kodiaq L&K een aangepaste look bestaande uit een chromen grille, 19-duims velgen en een achterwerk met een chromen lijntje dat twee uitlaateindes imiteert. Ook nog standaard zijn de full-ledkoplampen. Ook standaard is het lederen interieur en de digitale instrumentencluster die haar debuut maakte bij familielid Audi. Stoelverwarming, regensensor, elektrische stoelen... het zijn allemaal zaken waar je niet voor bij zal moeten leggen.

skoda-kodiaq-lk-2018

Onder de kap gebruikt Skoda de komst van de L&K-versie om de nieuwe 1.5 viercilinder turbobenzine te lanceren. Die vervangt de 1.4 en is 150 pk sterk. Daarboven staat nog de 2-liter turbobenzine die zijn vermogen ziet stijgen naar 190 pk. Aan de dieselzijde maakt Skoda gewag van de 2-liter turbodiesel die desgewenst 150 of 190 pk op de weg zet. Ga je voor de topmotorisatie in benzine- en dieselland, dan krijg je meteen ook vierwielaandrijving. Een automaat is steeds standaard.

skoda-kodiaq-lk-2018

Prijzen dan? Die geeft Skoda nog niet vrij. Mik echter op zo'n 47.000 euro voor deze topversie. Zonder leasekortingen uiteraard.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws