Byton M-Byte doet digitaal met 48-duims display

Byton M-Byte

Moest je Tesla over the top vinden met haar knoert van een digitaal scherm in het interieur, dan kijk je best niet verder naar deze M-Byte, want wat je hier ziet is het grootste scherm in serieproductie in de automobiele sector.

Byton, een Chinese startup, kwam vorig jaar tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas verrassend met het M-Byte concept. De conceptwagen had het grootste standaardscherm in de automotive sector. Wie had ooit gedacht dat ze dit jaar op diezelfde show met het “productieklaar” model zouden komen aanstormen?

Echt GROOT

Tesla doet het met een 17-duims scherm terwijl Byton maar liefst een 48-duims display plaatst. Dit komt overeen met de lengte van 7 iPads en verspreidt zich over heel het dashboard. Byton doopt het scherm “Shared Experience Display”. Laat deze “SED” niet voldoende zijn, want op het stuur bevestigen ze ook een 7-duims touchscreen om de wagen en de SED volledig te kunnen configureren en bedienen. Scherm 3 bevindt zich tussen de 2 voorste zetels van de volledig elektrische Byton M-Byte. De grootte van dit exemplaar is 8-duims. Achteraan zijn er ook nog 2 schermen om het totaal op 5 stuks te brengen.

De volledige onthulling van de Byton M-Byte wordt verwacht midden dit jaar om productie te kunnen starten tegen eind dit jaar. Voor ongeveer 40.000 euro krijg je het basismodel dat beschikt over een “71-kWh”-batterij met een bereik van 400 km, al komt er eentje met 95 kWh (520 km) op de markt voor een nog onbekende prijs. Byton focust zich eerst op de Chinese markt om dan tegen 2020 de oversteek naar onze markten te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 15:18
afbeelding van andre123

zeker dat het geen computerspelleke is?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws