BMW frist gamma op voor 2020: Mild Hybrid all the things!

BMW 2020 Update

Naar goede gewoonte lanceert BMW in het voorjaar een update voor haar gamma. Update 2020 staat in het teken van de milde hybride en een (leasing)-instapmotor voor de 3 Reeks. Al krijgt ook de 1 Reeks een potentere diesel. Voor ieders wat wils dus.

We roepen het van hoog en laag: motoren met een milde hybridekracht wordt het nieuwe normaal. Want elke gewonnen CO2 verdien je als klant en als automerk dubbel en dik terug. BMW heeft besloten een rits modellen uit te rusten met zo'n aangepaste alternator.

Mild Hybrid

Concreet krijg je voortaan mild hybrid op de 320d, de X3 xDrive 20d en de X4 xDrive20d. Daarmee volgen die rakkers de 520d die al uitgerust werd met het systeem. Simpel gezegd zorgt dat systeem voor een petieterige winst op vlak van verbruik en CO2. Simpelweg om dat het systeem via een aangepaste alternator energie kan opslaan in een batterij en die energie terug vrij kan laten.

BMW 2020 Update

Een systeem dat trouwens ook goed is voor een kortstondige vermogensboost. In het geval van het systeem van BMW gaat het dan over 11 pk. Je zal het niet voelen... maar het zorgt er wel voor dat de verbrandingsmotor net wat minder hard moet werken.

18i en 20d

Over verbrandingsmotoren gesproken, BMW breidt het gamma van haar 3 Reeks uit met de 318i. Ideaal voor de leasingrijder die genoegen neemt met 156 pk en 250 Nm en op zijn budget moet letten. Pittig detail: 18i staat in het geval van de 3 Reeks niet voor een 1.5-liter driecilinder. De 318i krijgt een 2-liter onder de kap.

BMW 2020 Update

Daarnaast krijgt ook de 1 Reeks nog een motorenupdate dankzij de toevoeging van de 120d in de line-up. Die staat boven de 118d (deuheuh) en pakt uit met 190 pk. Goed voor een sprint naar de honderd van 7.3 seconden. Een Mini Cooper SD met Duitse badge, deze 120d. Tenslotte laat BMW nog weten dat alle 40 modellen voldoen aan de Euro 6d emissienorm.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie