Renault bevestigt: elektrische Dacia in 2021

Dacia SUV elektrisch 2021

In een blik in de toekomst laat Renault weten dat Dacia in 2021 zijn eerste elektrische model mag verwachten. Details geeft het merk nog niet, behalve dat het om een “urban city car” gaat.

In het jaar 2020 voelt Renault natuurlijk ook de hete CO2-adem van Europa in zijn nek. Hybride en elektrische modellen doen dus stilaan hun intrede bij de Fransen, en ook Roemeense dochter Dacia blijft niet achter. Renault laat nu in zijn kaarten kijken en bevestigt dat dochtermerk Dacia in 2021 zijn eerste elektrische model mag verwachten.

Details geven de Fransen nog niet vrij, maar de kans is groot dat het gaat om de compacte K-ZE. Renault bevestigde eerder al dat die kleine SUV, oorspronkelijk bedoeld voor de Aziatische markt, naar Europa komt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
andre123 08:42
afbeelding van andre123

en nu iedereen heel benieuw naar de prijs...........
hopelijk kunnen ze hun budgetprijzen waar maken,en eindelijk een zet geven in de richting van betaalbare ev zodat de anderen eindelijk hunne zever van 'DURE NIEUWE' technologie kunnen inslikken.

Waxweazel 11:57
afbeelding van Waxweazel

Als Dacia echt een budgetprijs kan voorstellen voor een EV, dan zal dit een grote schokgolf veroorzaken bij de concurrentie. Alle EV's zijn tegenwoordige extreem duur. Iets wat de gewone man zelfs niet kan betalen. De gewone man zal dan wel naar de Dacia moeten keren om toch nog met een auto te kunnen rijden.
Dat zou een ramp betekenen voor de dure concurrenten die moeten kiezen tussen lekker (teveel) verdienen aan hun duren EV's, of prijzen verlagen om te kunnen concurreren.

Vish 15:34
afbeelding van Vish

Natuurlijk is nieuwe technologie duur. Dat is toch de basis van elk economisch model én geweten sinds de productie van de Ford T.
De prijzen van elektrische elektrische wagens is al 10 jaar aan het dalen. Ik neem als voorbeeld Tesla omdat die al meer dan 10j bestaan. Maar waar de prijs daar van 109k van een basismodel klein autootje gaan naar een 48,8k voor een model 3. Dit in combinatie met de wildgroei van prima alternatieven zoals Kia/hyundai en de PSA groep (31k), kan je ervan uitgaan het het niet nog eens 10j gaat duren eer de prijzen rond of onder de 20k gaan zitten. Tenzij er een wereldwijde crisis komt natuurlijk. Zoals iets met olie of een globale epidemie die het publieke stillegt (overdrijf de corona kwestie even)

Ik heb er vertrouwen in dat mijn volgende wagen een 7 zits elektroding kan worden zonder dat ik me daarvoor arm hoef te kopen.

andre123 14:29
afbeelding van andre123

electrische aandrijving bestaat al meer dan 100 jaar en wordt al 50 jaar massaal toegepast bij intern transport.(om begrijpelijke reden)
zo nieuwe technologie is het dus niet,hoe graag ze dat ook willen doen geloven.
begin jaren 90 stond er zelfs al een clio electric in de katalogus van renault,helaas veel te duur ,dus zeer zeldzaam.
die 'dure nieuwe technologie' wordt wel vaker misbruikt(niet alleen in de autoindustrie) om de mensen extra geld uit hun zakken te halen,niet iedereen trapt erin.
als tesla er niet in slaagt om een betaalbare(basis) model 3 te leveren dan is het
mss hoog tijd dat dacia zich ermee moeit,en een serieuse stok in het kot gooit?
wat voor reden gaan ze dan verzinnen om hun hoge prijzen te rechtvaardigen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws