Ford Trucks komt naar België

Ford Trucks komt naar België. In de Kempen zal je binnenkort een vrachtwagen met blauw ovaal kunnen kopen maar het kan ook online.

Ford Trucks is een apart onderdeel van de Ford Motor Company en werd tot voor kort niet in ons land verkocht. Ford ging voor de productie van de Europese trucks een samenwerking aan met het Turkse Otosan maar in ons land werden die lastwagens tot nu toe niet verkocht.

eerste vrachtwagen-webshop

Daar komt nu verandering in, want Garage Noyens in Turnhout is de eerste officiële verdeler van Ford Trucks op de Belgische markt sinds deze maand. Ford Trucks wil dit jaar nog vier extra dealerships openen op Belgisch grondgebied.

Ford Trucks wil ook online gaan verkopen en daarom hebben ze een webshop opgezet, de eerste online shop voor vrachtwagens in ons land. Daarmee is België het 19e land in drie jaar tijd waar Ford Trucks haar activiteiten ontplooit. De truckdivisie wil binnen de vijf jaar een marktaandeel van vijf procent veroveren op de vrachtwagenmarkt.

gamma

Ford Trucks heeft een aantal zwaardere vrachtwagens in het gamma. Het eerste model dat hier zal worden aangeboden is de Ford F-Max. Dat is een trekker die wordt aangedreven door een 12,7 liter grote Ecotorq diesel met 500 pk en 2.500 Nm. Hij wordt gelanceerd met vijf jaar garantie en onbeperkt aantal kilometers. Later volgt ook de rest van het gamma trucks.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 15:27
afbeelding van andre123

om na een jaar of 10 weer hun biezen te pakken ,en de eigenaars zonder service achter te laten zoals vorige keer?

Jos Maes 22:33
afbeelding van Jos Maes

Waarom waagt een gewone dealer aan zo'n avonturen? Omdat de officiële invoerder er te veel risico in ziet, anders deed hij het zelf wel. Wat wil je, een vervangingsmarkt waar al 7 grote merken de koek onder mekaar verdelen...

Koen Marist 16:50
afbeelding van Koen Marist

Ford le vrai materiel de guerre hopelijk beginnen ze terug landbouwtractoren te maken

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws