Oeps: Mitsubishi kondigt “nieuwe” Outlander voor Europa aan met teaser uit... 2020

Mitsubishi Outlander PHEV Europa 2024

Juich, want er komt eindelijk weer een échte Mitsubishi naar Europa! Binnen een dikke twee maanden trekt het merk hier namelijk het doek van een gloednieuwe Outlander, compleet met plug-inhybride aandrijflijn… ’t Is te zeggen, “gloednieuw”: zelfs de afbeelding waarmee ze hem aankondigen is al vier jaar oud.

Het verhaal van Mitsubishi in Europa is er de laatste tijd eentje van vallen en weer opstaan — of liever: vallen en nadien kneunend weer proberen recht te krabbelen. Zo verliet het merk onze contreien alweer drie jaar geleden, alleen maar om een dik jaar later toch terug te keren met een Renault Captur met Mitsubishi-logo’s voor- en achterop. Iets later volgde er ook een nieuwe Colt en dat was niet veel meer dan een gerebadgede Renault Clio — wij noemden ‘m al snel de Cliolt — maar daar blijft het gelukkig niet bij.

”Speciaal voor Europa”

Mitsubishi laat namelijk weten dat het op 1 oktober nog een model onthult, en dat wordt naar eigen zeggen een “nieuwe Outlander PHEV, speciaal ontworpen voor Europa.” De Japanners zijn ook zo vriendelijk om de aankondiging te vergezellen met een teaserfoto en ben je een beetje thuis in het gamma van Mitsubishi, dan zie je al snel wat we mogen verwachten. De auto in het beeld ziet er namelijk identiek uit aan de Outlander die Mitsubishi begin 2021 onthulde voor de internationale markt, maar die dus nog niet naar Europa kwam. Reken dus maar op dezelfde 2.4-liter benzinemotor die samen met een elektromotor 240 pk produceert, en tot 87 kilometer elektrisch rijbereik haalt uit een 20 kWh-accu.

Mitsubishi Outlander PHEV Europa teaser 2024

Geloof je ons nog niet? Kijk dan maar eens goed naar die teaserafbeelding en vergelijk hem met de foto die Mitsubishi vier jaar geleden de wereld in stuurde, in aanloop naar de internationale onthulling van de Outlander. Zie je ’t ook? Inderdaad: de beelden zijn gewoon identiek, op wat extra kleur na. Daarmee zijn we het dus zeker: de Outlander die onze kant uit komt wordt gewoon dezelfde Outlander die ze in Azië en de VS al jaren kennen… Al is het nog niet zo zeker of die wel écht onze kant uit komt. Terwijl Mitsubishi in onze buurlanden namelijk al weer auto’s verkoopt, is het nog wachten op de doorstart van zijn Belgische activiteiten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws