Officieel: Dacia Spring facelift mikt op design (2022)

Dacia Spring Facelift 2022 info belgie

Een van de goedkoopste elektrische auto's die je momenteel nieuw kan kopen, de Dacia Spring, werd zonet in een nieuw jasje gestoken. Daardoor moet hij een stuk beter op het netvlies vallen bij potentiële klanten. Technisch wijzigt er evenwel niets.

Dacia rolt in 2022 een nieuwe huisstijl uit en die is nu ook richting de modellen getrokken. Ook de elektrische Spring ontspringt de dans niet (heb je 'm?) en krijgt de nieuwe merkidentiteit aangemeten.

Meer premium uitstraling

Laat ons meteen van wal steken; de nieuwe mosgroene kleur (Lichen Kaki) en logo's rondom doen de Spring wonderen. Idem voor de dakrails en plastic bescherming die voortaan wordt gespoten in het Monolith Grey. Het maakt van de budget-EV een stoerdere verschijning. Niet in het minst omdat het nieuwe DC-logo vooraan het kleintje wonderwel staat. De velgen, die blijven evenwel op maat van het gemiddelde voorgerechtsbord.

Dacia Spring Facelift 2022 info belgie

Hoewel het uiterlijk werd strak getrokken met enkele kleine tweaks, blijft het interieur wat de zwakke schakel van de Spring. Zijn stalgenoten mogen tegenwoordig dan uitpakken met een modern design, binnenin de Spring blijft het wat kijken naar een dashboard van gisterenjaar. Het stuur krijgt evenwel een meer modern Dacia-logo.

Zelfde specs, even... gezapig

Technisch voert Dacia bij de update geen wijzigingen toe. Waardoor je dus nog steeds beroep kan doen op een 26.8 kWh grote accu die gebruikt wordt voor de elektromotor op de vooras van zo'n 42 pk en 125 Nm koppel. Vanaf 16 juni valt de opgefriste Spring bij de dealer te bestellen.

Dacia Spring Facelift 2022 info belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 12:49
afbeelding van andre123

zou het niet mogelijk zijn de 40 kwh accu te verstoppen?die paste destijds ook in de 22kwh zoe?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws