Fiat: Dit jaar nog 2 nieuwe EV's op Europese markt!

Fiat 2023 EV

Fiat zal dit jaar nog twee elektrische auto's lanceren in Europa, dat liet opperhoofd Carlos Tavares van moederhuis Stellantis weten. Daarbij blijft hij wel mysterieus over de modellen, al doen er geruchten de ronde in de wandelgangen.

Eerlijk is eerlijk, Fiat's line-up in Europa heeft dringend nood aan verfrissing. Want zowel Panda, Tipo als 500 met verbrandingsmotor zitten aan het einde van hun Latijn. Goed nieuws dan ook, want Fiat krijgt dit jaar nog twee compleet nieuwe modellen. Dat liet Carlos Tavares van moederbedrijf Stellantis weten tijdens een aandeelhoudersvergadering. Dringend tijd dus om te zien welke auto's dat kunnen worden.

2 keer EV

In detail ging Tavares niet, buiten het feit dat het over twee volledig elektrische modellen zou gaan. Kijk, dat geeft voer tot speculatie. Zo lijkt een Fiat-broertje van de Jeep Avenger niet al te ver gezocht. Het is namelijk niet voor het eerst dat Jeep en Fiat bouwstenen delen. Kijk maar naar de Fiat 500X en Jeep Renegade.

Fiat 2023 EV

Over de tweede auto die Fiat zou gaan lanceren zijn we minder zeker. Er doen alvast uiteenlopende geruchten de ronden. Van een spirituele opvolger van de Multipla tot een rebadge van de Citroën Ami tot Fiat Topolino. Daarnaast werkt Fiat eveneens aan een elektrische opvolger van de Panda en Tipo. Al zouden die eerder voor binnen een paar jaar op de planning staan. Kijk, Fiat die ons in spanning weet te houden, dat gebeurt ook niet elke dag...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 17:19
afbeelding van suskewiet

daar dienen aandeelhoudersvergaderingen ook voor , om de aandeelhouders tevreden te houden en de burgers op te zadelen met veel te dure EVs

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws