Rolls-Royce Dawn op pensioen

Rolls Royce Dawn production end

Britse luxe-autobouwer Rolls-Royce staat aan de vooravond van een revolutie. Daardoor moeten de vaste waarden op pensioen. Naast Ghost en Wraith is het nu ook afscheid voor de Dawn, de meest succesvolle cabrio die Rolls ooit heeft gebouwd.

Tegen 2030 wordt Rolls-Royce een 100% elektrisch automerk. Dat staat wat haaks op het huidige gamma van knoertige V12-modellen die het merk bouwt natuurlijk. Het is dus tijd om enkele modellen uit te zwaaien om plaatst te maken voor de elektrische Spectre. Ook de Dawn moet daarvoor plaats maken.

Zonsondergang

Die Dawn is niet zo maar een modelletje van Rolls-Royce geweest. Nee, de Dawn is de meest populaire cabrio die het Britse merk ooit met de hand in elkaar heeft geschroefd. Meer nog, de Dawn is de laatste cabrio die ooit door Rolls-Royce geproduceerd zal worden met verbrandingsmotoren.

Rolls Royce Dawn production end

Dat blok was een pareltje der zachtheid. Twee turbo's, 6.6-liter groot en twaalf cilinders maar zo boterzacht in gebruik. Met 570 pk en 780 Nm was de Dawn meer dan zat snel, ook al woog hij vlot 2.6 ton. Dynamisch was 'ie echter niet, zoals je in onze rijtest kan lezen. Fun fact: we waren zo kritisch over deze Rolls... dat we nooit nog eentje in handen kregen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws