Dit is de nieuwe Opel Insignia!... maar hij is niet voor ons

Opel Insignia facelift 2023 China Buick Regal

In Europa mag de Opel Insignia dan wel op pensioen gestuurd zijn om plaats te maken voor crossovers en SUV's, in China leeft de sedan voort! Daar kreeg hij zonet nog een opfriskuur. Kijk even me naar de Opel Insig, excuseer, Buick Regal facelift.

Hoewel Opel tegenwoordig in handen mag zijn van Stellantis, is de Insignia nog een product dat werd ontwikkeld onder GM-vlag. Daardoor heeft het Amerikaanse concern de rechten om de sedan verder uit te brengen (/uit te wringen). In China werd de Insignia steevast onder Buick-vlag verkocht en daar heeft de ondertussen vijf jaar oude knaap een opfriskuur gekregen.

Vissmoel

Die facelift laat zich vooral herkennen door een snuit waar een breedsmoelkikker jaloers op zou zijn. Boven de grille prijkt dan weer met trots het nieuwe logo van Buick dat bestaat uit drie kleine schilden. De flank en bips herkennen we natuurlijk meteen van de Europese Insignia.

Opel Insignia facelift 2023 China Buick Regal

Binnenin wordt je in één klap teruggeschoten naar 2017. Geen megatablets of streelstrookjes om de verwarming te bedienen, wel gewoon een klassiek dashboard met knopjes en een modaal scherm waarop je Android Auto en Apple Carplay kan projecteren.

Koopje!

Onder de kap van deze Buick Regal uiteraard geen elektrische aandrijflijn. Wel een 1.5-liter viercilinder turbobenzine van 166 pk (250 Nm) of een 2-liter viercilinder turbobenzine met 233 pk (350 Nm). Beide motoren maken standaard gebruik van een 9-trapsautomaat die de kracht naar de voorwielen stuurt.

Opel Insignia facelift 2023 China Buick Regal

Hoewel verre van een imposante verschijning is het wel opvallend voor welke prijs Buick deze Regal in de Chinese markt zet. Net geen 21.000 euro betaal je minimaal voor deze ruime gezinssedan. Daar kunnen we in Europa enkel maar van dromen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
bjorn 21:39
afbeelding van bjorn

Zoals gewoonlijk spotgoedkoop tot ze bij ons komen. taxen en regering maakt ze kapot.

Neem nu maar eens de model 3 van Tesla die koop ja in America voor minder dan 15.000
overheden stimuleren EV. hier in belgen/zakkevullersland niets voor de gewone man buiten de belachelijke biv doe wegvalt

Adriaan 21:31
afbeelding van Adriaan

Over subsidies kan ik enkel zeggen: there is no such thing as free lunch…

Cor 17:05
afbeelding van Cor

Hier in Holland hetzelfde en volgend jaar nog erger pfff

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws