Elon doet het weer: Tesla Roadster in minder dan 1 sec naar 100 km/u

Tesla Roadster info

Hoewel we bijna 7 jaar (!) na de introductie van de Tesla Roadster nog geen stukje échte carrosserie hebben gezien, laat Tesla-baas Elon Musk weten dat het dit jaar dan toch zo ver is. Meer nog, de sprinttijd naar de 60 mph van minder dan 1 seconde, is volgens hem nog het minst interessante feit aan de nieuwe elektrische hypercar.

Geloof het of niet, maar het is alweer sinds 16 november 2017 geleden dat Elon Musk voor het eerst het digitale doek trok van de nieuwe Tesla Roadster. In de tussentijd is de wereld serieus veranderd, maar volgens Musk gaat het dit jaar dan toch gebeuren. Dat deelde hij mee via zijn eigenste X. Je weet wel, het voormalige Twitter.

Raketkracht?

Volgens Musk staat de handtekening onder het finale design en zal dat de wereld voorgoed veranderen. Daarenboven moet de Roadster dit jaar nog officieel zijn debuut krijgen, om dan midden 2025 naar de eerste klanten te gaan. Daar stopt zijn X-praatje niet, want in één klap geeft hij ook mee dat de Roadster in minder dan 1 seconde naar de 96 km/u (60 mph) moet snellen en dat dit niet eens het meest hallucinante aan de auto is.

Hoe de Tesla Roadster daar in zal slagen is nog maar de vraag. Het is al langer geweten dat de Roadster een collaboratie is tussen Tesla enerzijds en Space X anderzijds. Het idee wordt al langer geopperd dat de Roadster uitgerust zou kunnen worden met kleine stuwraketten, naast een elektrische aandrijflijn. Klinkt compleet van de pot, maar vergeet niet dat we het hier over Elon Musk hebben...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws