Toyota Land Cruiser: Dit kost de Japanse offroadkoning (2024)

Toyota Land Cruiser prijs belgie

Op zich is het een compleet mirakel dat Toyota de nieuwe generatie Land Cruiser naar ons Belgenland haalt met zijn noestige offroadprestaties, bonkige looks en potige 2.8-liter viercilinder diesel. Je zal er wel diep voor in de buidel moeten tasten, met een basisprijs van 75.220 euro. Slik.

Opzij Mercedes G-Klasse, Toyota is op pad om je een lekker lesje in nederigheid te leren op het onverharde. Met de gloednieuwe Land Cruiser 250 als strijdwapen. Die debuteerde vorig jaar (video HIERZO) en is nu klaar om de onverharde wegen van België op te rijden. Jep, de prijzen zijn hier! En nee, die zijn niet van de poes.

Van TX tot VX-L

Nu was de Land Cruiser nooit een budgetakje natuurlijk. Logisch, want de Japanse offroader steekt tot de nok vol met ijzersterke onderdelen en een ladderchassis waarmee je naar het einde van de wereld kan rijden en terug. Daarenboven zwiert de nieuwe generatie ondanks zijn retrolooks hypermoderne schermen en hoogwaardige luxe in het interieur. Niet gek als je weet dat hij zijn geen stiekem deelt met de Lexus GX.

Toyota Land Cruiser prijs belgie

De prijs dan? 75.220 euro voor basisversie TX. In dat geval heb je meteen de 2.8-liter viercilinder diesel van 204 pk en 500 Nm koppel die 3.5 ton mag slepen. Hoger op de ladder staan versies TX-L, VX en VX-L die stuk voor stuk wat extra's toevoegen aan het geheel. Hoogste versie VX-L kost je minimaal 95.100 euro. Om dat in perspectief te brengen, daarmee kruipt de Land Cruiser fors onder de basisprijs van een Mercedes G-Klasse (vanaf 126.929 euro). Al moet gezegd worden dat die meteen komt met een 367 pk sterke zes-in-lijn diesel. Een Land Rover Defender met zijn basisprijs van 67.310 euro lijkt dan plots weer een koopje...

Trekhaak op de lijst

Duik je de optielijsten in, dan zie je dat je nog geld neer kan leggen voor een trekhaak (1.099 euro), het toevoegen van twee luxe-zitjes in de koffer (1.090 euro) om er een zevenzitter van te maken of net een ombouw naar lichte vracht (2.149 euro). Wil je trouwens parkeersensoren vooraan op de basisversie? Dan moet je met 649 euro over de boeg komen. Een kekke koetswerkkleur? Dat kost je minimaal 990 euro en loopt op tot 1.485 euro.

Toyota Land Cruiser prijs belgie

Kiezen maar!

Zeggen jullie het maar: Mercedes G-Klasse, Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser of toch buitenbeentje Ford Bronco? Voor welke offroadknaap gaan jullie?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Geert Lippens 14:49
afbeelding van Geert Lippens

Ineos Grenadier is niet in het lijstje opgenomen en een competieve prijs. Eens een proefrit maken?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws