Pagani Utopia is er nu ook als bloedmooie, peperdure Roadster (2024)

Pagani Utopia Roadster 2024

Pagani heeft een nieuw pronkstuk maar die Utopia miste tot nu toe één iets: een versie waarvan het dak eraf kon. Die stellen ze nu voor in de vorm van de Utopia Roadster, net op tijd om er nog deze zomer van te kunnen genieten… Nu alleen nog een slordige 3,1 miljoen euro weten in te zamelen.

Spreek ons maar eens tegen: veel exclusiever dan een Pagani wordt het niet. Zo bestaat de fabrikant inmiddels al een mooie 30 jaar en in al die tijd wist het stiekem amper drie modellen te lanceren: de Zonda, de Huayra en nu ook de Utopia. Elk exemplaar dat er van de band rolt is dan ook een handgemaakt meesterwerk dus veel identieke Pagani’s rijden er ook niet rond. Dat ligt er ook aan dat het merk zijn modellen telkens in zoveel verschillende smaakjes aanbiedt, en nu is het de beurt aan die Utopia om dat smakenpalet uit te breiden.

Zelfde gewicht als de coupé

Maak namelijk kennis met de Pagani Utopia Roadster, de open versie van de nagelnieuwe hypercar. Die vertrekt dus van dezelfde buitenaardse styling als de gesloten versie, van de subtiele ‘Vespa’-koplampjes langs de vlinderdeuren tot de vier centraal gemonteerde uitlaten uit titanium. Daar komt nu echter een verwijderbare hard-top bij waardoor je als plebse passant nog net iets beter inkijk krijgt in dat piekfijn afgewerkte interieur. Zo belicht de zon nu onverhinderd die ontblote schakelmechaniek en dat unieke stuurwiel, dat volgens Pagani gefreesd werd uit één blok lichtgewicht metaal. Veel meer woorden hoeven we er eigenlijk niet aan vuil te maken; kijk gewoon zelf naar de beelden en geniet.

Pagani Utopia Roadster 2024

Onderhuids ligt trouwens nog steeds dezelfde 6.0-liter V12-motor van Mercedes-AMG, goed voor 864 pk en 1.100 Nm koppel. Dat zijn ook niet de enige cijfertjes die identiek zijn aan die van de coupé want met zijn 1.280 kilogram plaatst deze Utopia Roadster ook precies hetzelfde gewicht op de weegschaal. Dat dankt hij, aldus Pagani, aan zijn koolstofvezel monocoque-chassis waardoor de zware verstevigingen die de gemiddelde cabrio nodig heeft, hier weggelaten kunnen worden. Pagani doet dat kunstje precies 130 keer want dat is de oplage die de Utopia Roadster toegewezen krijgt. De prijs voor eentje daarvan: een slordige 3,1 miljoen euro… zonder belastingen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws