Voyah Courage stoeft met 800 km range, komt naar België (2024)

Voyah Courage

Kan je ze niet meer bij houden, de nieuwe Chinese automerken in België? Dan gooien we er nog eentje bij. Want ook Voyah gaat eind dit jaar auto's verdelen in ons land. Naast de Free, Dream en Passion krijgen we begin volgend jaar deze Courage. Misschien wel de meest interessante van de line-up.

Ben je hoogstwaarschijnlijk wel op de hoogte dat je tegenwoordig een BYD en MG kan kopen in ons land, dan begint het waarschijnlijk wel te knetteren als we over Forthing, DFSK, Baic, Jac, Seres, XPENG en Omoda praten. Aan die eindeloze stroom nieuwe Chinese automerken mag je nu eentje toevoegen, want ook Voyah komt hier zijn kans wagen.

Vo-wie?

Voyah is een dochterbedrijf van, Dongfeng, een automerk dat je (heel) misschien kan kennen van DEZE betaalbare EV. Voyah zoekt het echter wat meer opmarket en doet dat met een roedel modellen. Zo zullen we dit jaar nog - via de Gomes Groep - de elektrsiche Free (grote SUV), Dream ( monovolume) en Passion (sedan) op ons bord krijgen.

Voyah Courage

Per 2025 komt daar echter ook deze Courage bij, misschien wel het volumemodel van Voyah. Met dank aan zijn dimensies (4,75m) waardoor hij mooi in het segment van de Tesla Model Y en co valt. Qua design is hij eerder generisch, maar als de prijs laag genoeg ligt, dan kan je daar als klant misschien wel voorbij zien. Niet in het minst omdat hij op technisch vlak sterk uit de hoek kan komen.

800 km range

In de basis beschikt deze Voyah Courage namelijk over een elektromotor op de achteras van 286 pk en een accu van 80 kWh. Daardoor pronkt hij met een maximale range van 470 km. Daarnaast is er ook een versie met twee elektromotoren (vierwielaandrijving) en een stuk meer pk's. Al geeft het merk nog niet mee over hoeveel pony's het dan gaat.

Voyah Courage

Helemaal bovenaan het gamma komt een variant die een accu van 110 kWh aan boord krijgt. Waardoor tot 800 km mogelijk moet zijn. Dankzij een 800 voltarchitectuur zal de Courage daardoor ook lekker snel kunnen opladen. De vraag is echter of de Belg/ Europeaan op nóg een Chinees elektromerk zit te wachten nu de EV-verkoop aan het stagneren is - of op Europees niveau flink aan het dalen is.


Meer EV’s in de gratis EV-Gids

Wil je het complete marktoverzicht van alle EV’s ontdekken? Klik dan door naar de Autofans EV-Gids 2024 of blader meteen in het digitale magazine hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws