Magnette (PS) wil alleen nog elektrische bedrijfswagens

Magnette bedrijfswagens 2023

Federaal informateur Paul Magnette (PS) wil het systeem van de bedrijfs- en salariswagens grondig hervormen. Dat schrijft de krant De Tijd. Op termijn zouden bedrijven alleen nog auto’s zonder uitstoot fiscaal kunnen inbrengen.

Paul Magnette (PS), die als federaal informateur is aangesteld, heeft in zijn onderhandelaarsnota een hoofdstuk gewijd aan de hervorming van bedrijfs- en salariswagens. Op termijn zouden alleen auto’s zonder uitstoot, volledig elektrisch of op waterstof, nog fiscaal interessant zijn voor bedrijven.

Vandaag zijn benzine- en dieselwagens nog fiscaal interessant om te leasen omdat ze voor 50 tot 100 procent aftrekbaar zijn van de vennootschapsbelasting. Bedrijfswagens vormen door hun fiscale voordeel voor 660.000 landgenoten een deel van het loonpakket.

Deadline 2023

Magnette stelt nu voor om tot 2023 benzine- en dieselwagens elk jaar duurder te maken om te leasen. Vanaf 2023 zouden alleen auto’s die geen CO2 uitstoten nog fiscaal voordelig zijn. Dat moet tegelijk de verkoop van elektrische auto’s een duwtje in de rug geven.

De Belgische leasingfederatie Renta vindt 2023 een bijzonder korte deadline. “En als deze maatregel doorgaat, moet de overheid voldoende ondersteunende infrastructuur garanderen”, zegt de organisatie aan De Tijd. “Het gaat dan vooral om voldoende oplaadpunten en de aanpassing van de energiedistributie én de –productie.”

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 20:06
afbeelding van andre123

en de partikuliere koper?
die kan weereens op zijn kin kloppen en nogmaals meebetalen voor de voordelen
van bedrijfswagens.
tenslotte worden ALLE gunstmaatregelen door de belastingbetaler gesponsert.

GLENN 16:44
afbeelding van GLENN

Voordeel is wel dat er zo meer aanbod op de tweedehands markt komt. Zo worden ev’s hopelijk toch iets bereikbaarder voor het grote publiek.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws