Dit is de Citroën C3 in rallytrim

citroen-c3-wrc-2017_01

Citroën distilleert uit haar brute C3 rallyconcept een meer bruikbaar eindproduct. Waarmee het Franse team de C3 WRC 2017 kan presenteren die het zal opnemen tegen Hyundai en co.

De concept zag er extreem bruut uit, het uiteindelijk raceproduct lijkt ons vooral wat meer onderhoudsvriendelijk. Al kan je moeilijk van een flauw afkooksel spreken, want de C3 tooit zich in genoeg scherp spoilerwerk om huismoeder Citroën een hartaanval te geven. Over de prestaties is teambaas Yves Matton trouwens zeer eerlijk: In 2017 willen we rally's winnen in normale condities, in 2018 is het doel om een wereldtitel binnen te halen.

Even opfrissen; Sebastien Loeb was de laatste Citroën-rijder die een WRC-titel op zijn naam schreef. Dat was in 2012. Waardoor het merk stilaan terug snakt naar die zoete overwinning. Daarvoor zet het Kris Meeke, Craig Breen en Stephane Lefebvre in als teamrijders. Die zullen de C3 WRC 2017 piloteren tegen gerief van Hyundai, M-Sport (Ford) en nieuwkomer Toyota. Volkswagen, die trokken zich dit jaar terug uit de raceklasse.

citroen-c3-wrc-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws