Elektro-nazorg: Lorinser Easybrid

Bij de term hybride wagens denken we dadelijk aan af-fabriek wagens die ontwikkeld zijn om enkel als hybride verkocht te worden. Zoek je de naam Lorinser op, dan kom je steevast bij dikke Mercedessen uit. Toch stelt uitgerekend deze tuner een systeem voor kleine benzinewagens voor, waarbij het hybride systeem achteraf kan worden ingebouwd. Er zijn enkele beperkingen aan. Zo kan het enkel worden ingebouwd bij wagens die achteraan over trommelremmen beschikken.

Vanwege hun banden met Mercedes presenteren ze het systeem op een smart, maar Lorinser beweert dat het evengoed op andere kleine stadsrakkers kan gemonteerd worden. Het systeem stelt de gebruiker in staat om 30 km volledig elektrisch te rijden. De elektrische motor drijft de achterwielen aan, zodat een voorwielaangedreven wagen na montage van het systeem als het ware een vierwielaangedreven wagen wordt. de lithium-ion accu's kan je gewoon aan de stekker in huis opladen, wel niet vergeten als je 's morgens vertrekt.

Het kostenplaatje van het pakket bedraagt 5.000 euro, wat soms meer is dan de restwaarde van de wagen waarop het wordt ingebouwd. Lorinser wil het pakket daarom interessanter maken door er een soort abonnementsformule rond te bedenken.

Elektro-nazorg: Lorinser Easybrid
Elektro-nazorg: Lorinser Easybrid
Elektro-nazorg: Lorinser Easybrid

Bron: Autoweek

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws