IRC Monte Carlo: winst voor Ogier, Loix twee

PSA sport protégé Sebastien Ogier heeft de openingsmeeting van de Intercontinental Rally Challenge gewonnen. Onze landgenoot Freddy Loix werd tweede wat een mooi vooruitzicht biedt aangezien Ogier ingeschreven was als gastrijder en dus de rest van het seizoen geen punten kan scoren. Stephane Sarrazin werd ook met een Peugeot derde na een magnifieke come back na een zware crash op de tweede dag. Een opvallende vierde plaats gaat naar Skoda coureur Jan Kopecky die zo de Fabia een mooi competitiedebuut geeft.

In de meest legendarische van alle rally's ging dit jaar het IRC seizoen van start. Een verradelijke rally dankzij de sneeuwval en moeilijke bandenkeuzes. Verschillende rijders verslikten zich al de eerste dag waardoor er al velen op achtervolgen angewezen waren. Vooral het Abarth team kon geen vuist maken in deze moeilijke omstandigheden met slechts een vijfde en zesde plaats voor respectievelijk Giandomenico Basso en Anton Alen.

De laatste proeven moesten de posities vastleggen, een laatste mogelijk struikelblok voor de coureurs of misschien een mogelijkheid om een plaatsje te winnen. Dit keer werden de proeven in het donker verreden wat het nog eens zo moeilijk maakte voor de rijders. De spectaculaire beelden spraken boekdelen, rijders waren op hun hoede maar uiteindelijk geraakte iedereen zonder kleerscheuren aan de finish.

via: IRCseries

 

IRC Monte Carlo
Skoda Fabia S2000

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws