SsangYong kan productie hervatten

We hebben het vast allemaal opgemerkt in de nieuwsberichten op tv, radio of in de krant. De werknemers van de Koreaanse constructeur SsangYong hebben sinds 77 dagen het heft in eigen handen genomen. Ze blokkeren de fabriek voor elke buitenstaander en hebben zichzelf weten te bewapenen met zelfgemaakte katapults. De staking is echter op haar einde gelopen en SsangYong zou de productie terug willen hervatten. Ze zeggen dat er geen noemenswaardige schade is berokkend aan de productiebanden of machines. Binnen twee à drie weken zouden er dus terug wagens van de band rollen.

De staking komt voor SsangYong alles behalve gelegen. De 77 dagen heeft het bedrijf niet minder dan 258 miljoen dollar gekost, dat terwijl het bedrijf virtueel failliet is.

“The chances of Ssangyong’s survival are very slim at the moment because it doesn’t have the money to develop new models and expand its sales network,” zo vertelde een Koreaanse insider. “There appears to be more expectations that the company may be put up for sale.”

De vraag is alleen of het nog wel de moeite is om de banden opnieuw op te starten. Want met een schrale verkoop van 99 wagens in de UK in de maand juli, lijkt er bitterweinig hoop te zijn.

 

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws